Snowboard Dünya Kupası 3. Kez Erciyes’te Yapıldı

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle ‘Ford Snowboard Dünya Kupası’ Türkiye'de üçüncü kez Kayseri Erciyes Kayak Merkezinde gerçekleştirildi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Başkanı Murat Cahit Cıngı, FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll ve cok sayıda vatandaşın da katıldığı şampiyonada, yoğun sis altında yapılan yarışlar sonunda ödüller sahiplerini buldu.
 
Vali Kamçı, şampiyonada yaptığı konuşmada, İlimizin her alanda gelişmesi, ilerlemesi ve büyümesi için gösterdiğimiz çaba ve gayretin bu tür organizasyonlar ve büyük çaplı etkinliklerle taçlandırıldığını görmenin hepimizi son derece mutlu ettiğini ifade ederek, Snowboard Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
 
Kayseri’yi, Türkiye’nin kış sporları merkezi haline getirmek, kış sporları ve kış turizmini, Kayseri kimliğinin önemli bir parçası haline getirmek adına birçok önemli kış festivaline, ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Vali Kamçı, şöyle devam etti:
 
“Dünya Snowboard Şampiyonası ile bu alandaki başarımızı taçlandırdığımızı düşünüyorum. Tüm dünyada canlı olarak yayınlanan bu önemli organizasyonun İlimizde gerçekleştirilmesi, Erciyes Kayak Merkezimize son yıllarda yapılan büyük yatırımların ve tanıtım faaliyetlerinin ne derece yerinde ve etkili olduğunu da görmemiz açısından da büyük anlam taşımaktadır. Ayrıca turizm gelirlerimizi artırmamız için önemli birer vesile olan bu tür organizasyonlar, İlimizin geleceği, kültür ve turizm alanındaki prestiji, ve tanınırlığına da büyük katkı sağlamaktadır.”
 
18 ülkeden 85 sporcunun katıldığı yarışlar sonunda dereceye giren sporcuların ödüllerini Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Fedarasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı verdiler. Vali Kamçı ve protokol üyeleri, protokol ödül törenin ardından ödül alan kayakçılarla günün anısına fotoğraf çektirdiler ve sporcuları tebrik ettiler. 
 
Erciyes Develi Kapı’da düzenlenen ‘Ford Snowboard Dünya Kupası’nda erkekler genel klasmanda Alman Stefhan Boumaister, kadınlar genel klasmanında ise Rusya’dan Milena Bykova birinci olarak kristal küre ödülünü almaya hak kazandılar.

Google+ WhatsApp