Talas Başbakan´a Hazır

Hafta sonu bir dizi açılış yapmak üzere Başbakan olarak ilk kez Kayseri´ye gelecek olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu için Talas raylı sistem hattında son rötuşlar yapılıyor. 3 kilometrelik hatta yapıl

Hafta sonu bir dizi açılış yapmak üzere Başbakan olarak ilk kez Kayseri´ye gelecek olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu için Talas raylı sistem hattında son rötuşlar yapılıyor.
3 kilometrelik hatta yapılan son hazırlıkları yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 5 durağın yer aldığı hattın Türkiye´de en hızlı tamamlanma özelliğine sahip raylı sistem olduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, tarihi ve modern Talas´a toplu taşımada konforlu ve hızlı sistem olan raylı sistemin gelmesinin ilçenin çehresini değiştireceğini belirterek şöyle konuştu: "Altı ay gibi çok kısa bir zaman diliminde raylı sistem çalışmaları tamamlandı. Sanırım Türkiye´de en hızlı yapılan raylı sistem hattı olacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ve ekibine, belediye ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Tamamen yerli kaynaklarla hızlı bir şekilde yapılan hat, 3 km uzunluğunda ve 5 duraktan oluşuyor. Büyük maliyetlerle yapılan raylı sistemin Talas´a gelmesi çok önemli bir gelişme."
Başkan Palancıoğlu, 25 Ekim Cumartesi saat 13.00´te açılışı gerçekleşecek Talas raylı sistem hattıyla ilgili, "Sayın Başbakanımız, Kayseri ve Talas´a teşrif edecek. Başbakan´ımızı
Talas´ta görmek onur ve heyecan verici. Bizim için çok önemli bir açılış. İnşallah bu bir başlangıç, diğer projelerimizi de hızlı bir şekilde tamamlayıp hep birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Talas´ta raylı sistemin ilk hattı olan buradan başka ilçemizde diğer hatları da olacak. Bütün hemşehrilerimizi açılışımıza bekliyor, raylı sistemin başta ilçemiz olmak üzere Kayseri´ye hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
(AÖ-Y)

23.10.2014 14:58:49 TSI

Google+ WhatsApp