Tokat´ta "afet Müdahale Planı" Bilgilendirme Toplantısı

Tokat Valisi Cevdet Can, depremi zulüm haline getirenlerin insanlar olduğunu ifade ederek, "Kendi kendimize yazık etmemek için iyi bir planlama yapacağız. Depreme dayanıklı, yönetmeliklere uygun binal

Tokat Valisi Cevdet Can, depremi zulüm haline getirenlerin insanlar olduğunu ifade ederek, "Kendi kendimize yazık etmemek için iyi bir planlama yapacağız. Depreme dayanıklı, yönetmeliklere uygun binalar inşa edeceğiz" dedi.
Türkiye afet müdahale çalışmaları kapsamında hazırlanacak olan "Tokat Afet Müdahale Planı" bilgilendirme toplantısı Vali Cevdet Can başkanlığında yapıldı. Toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdürü Turan Uzun, afet müdahale yönetmeliği ve planı ile ilgili sunum yaptı. Daha sonra konuşma yapan Vali Cevdet Can, Tokat´ın birinci derecede deprem kuşağında olduğuna dikkat çekerek, "Şu bir gerçek Cenabı Allah´ın sisteminde insana zulüm yok. Deprem bir zulüm değil kendi başına. Depremi zulüm haline getiren biziz. Dolayısıyla Allah yarattığı hiç kimseye zulüm etmek istemez. İnsan kendi kendine yazık eder. Kendi kendimize yazık etmemek için iyi bir planlama yapacağız. Depreme dayanıklı, yönetmeliklere uygun binalar inşa edeceğiz. Yapılmaması gereken binalar yapmayacağız. Tarama yapacağız. Belki bir takım yerlerde ovalara, yamaçlara yerleşim yapılmıştır. Tokat´ta da bu böyle. Maalesef tarım arazilerinin üzerinde yerleşim yerleri var. Bu Türkiye´nin bir gerçeği" diye konuştu.
İyi bir planlama ile insan ölümleri de mal ve can kayıpları da en aza indirilebileceğini ifade eden Vali Can, "Devletimizin imkanları artık çok güçlü. En son Van depreminde müthiş bir şekilde, zor bir mevsim olmasına rağmen yaralar sarıldı. Ülkemize gelen mültecilere sığınacak yerler hemen hazırlandı. Kızılay´ımız modernleşti. Bütün kurumlarımız alt yapı itibariyle çok güzel hale geldi. Artık ´ben iyi plan yapamam, malzemem yok´ deme hakkına sahip değiliz. O noktada Tokat´ın planı iyi ve uygulanabilir bir plan olacak" şeklinde konuştu.
Vali Can ayrıca Tokat´ın karargahının güçlendirilmesi için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü´ne 16 dönümlük yer arayışı çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
(Nİ-SLH-Y)

17.10.2014 15:40:13 TSI

Google+ WhatsApp