Vali Tapsız, Ortopedik İmplant Üretim Tesisini Gezdi

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Avusturya menşeli Ortopedi Firması Implant Technology System (ITS) İmplant´ın Türkiye´deki ortaklarından iş adamı Murat Uncuoğlu´nun Kilis´te kurduğu ortopedik implant ür

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Avusturya menşeli Ortopedi Firması Implant Technology System (ITS) İmplant´ın Türkiye´deki ortaklarından iş adamı Murat Uncuoğlu´nun Kilis´te kurduğu ortopedik implant üretim tesisinde incelemelerde bulundu.
Kilis Organize Sanayi Bölgesinde 22 Milyon TL ile ortopedik implant üzerine yatırımda bulunan üretim tesisinde incelemelerde bulunan Vali Süleyman Tapsız, ITS İmplant Firması´nın Türkiye´deki ortaklarından işadamı Murat Uncuoğlu´ndan bilgi aldı.
Üretimin her aşamasını inceleyen Vali Süleyman Tapsız, `´Bir dünya markası olan, Türkiye´nin ilk FDA (U.S. Food and Drug Administration olup,"Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi" FDA, Dünya genelinden kabul gören bir kuruluştur) onaylı Ortopedik Travma İmplant üretim şirketi (ITS) İmplant, 6 milyon euroluk yatırım ile Kilis´i seçti ve bu seçimden gurur duyuyoruz´´ dedi.
Vali Süleyman Tapsız, "Yapılan bu yatırım ile Türkiye ortopedi sektöründe ilk kez FDA onaylı bir markanın Türkiye toprakları içerisinde yerli ve yabancı sermayenin buluştuğu bir üretim tesisini Kilis´e kazandırmanın yanında, bu yatırımla ileride sağlık sanayinin ilimize gelmesi sağlanacak ve dünyanın birçok ülkesine ihracat ilimizden yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
Avusturya menşeli Ortopedi Firması (ITS) İmplant sahibi Rene Bernaıster ve Türkiye´deki ortaklarından iş adamı Murat Uncuoğlu ve beraberindeki heyet, Şubat 2013´de Vali Süleyman Tapsız´ı ziyaret etmiş ve Vali Tapsız Kilis´te fabrika açmayı ve üretim yapmayı düşünen herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, firmayı Kilis´e davet etmişti.
(MAD-YHY-Y)

17.10.2014 13:55:08 TSI

Google+ WhatsApp