Validen Kaymakamlara Tavsiyeler

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilçe Kaymakamlarına Ordu´nun Büyükşehir olmasıyla birlikte Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin(KHB) kapandığını hatırlatarak, "Asli göreviniz kontrol, de

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilçe Kaymakamlarına Ordu´nun Büyükşehir olmasıyla birlikte Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin(KHB) kapandığını hatırlatarak, "Asli göreviniz kontrol, denetim ve koordinasyon görevidir" dedi.
Valilik Toplantı Salonu´nda yapılan ve tüm ilçe kaymakamlarının katıldığı toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, kaymakamlara önemli mesajlar verdi ve tavsiyelerde bulundu.
Ordu´nun Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin kapandığını, bunun yerine Valiliklere bağlı olarak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ihdas edildiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Kısa adı YİKOB olan bu birim vasıtasıyla Mülki İdare Amirleri olarak bizler, asli görevimiz olan kontrol, denetim ve koordinasyon görevimize döndüğümüzü söyleyebilirim" dedi.

"EĞİTİM PROJELERİNİ GELİŞTİRİN"
Ordu´nun eğitim alanında gerilerde olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Orduluların eğitime olan bu duyarlılıklarına karşın, Ordu´nun eğitim seviyesi ve başarısı düşük. Bunun bir çok nedeni var. Eğitimdeki bu seviye ve başarı düşüklüğünün nedenlerini araştırıp, ona göre tedbirler almalıyız, çareler üretmeliyiz. Sizler, okullara gidip hem öğrencileri, hem de öğretmenleri motive edecek çalışmalar yapmalısınız. Projeler geliştirmelisiniz. Kendisini eğitime adamış, idealist öğretmenleri cesaretlendirmelisiniz. Velileri evlerinde ziyaret ederek, onları eğitim sisteminin bir parçası haline getirmelisiniz. Okulları, temizlik ve hijyen yönünden denetlemelisiniz" şeklinde talimat ve tavsiyelerde bulundu.

"YAŞLILARIN ELLERİNDEN TUTUN"
Kaymakamlardan, sağlık ve sosyal hizmetler alanındaki konulara da eğilmelerini isteyen Vali Balkanlıoğlu, "İlimizde 7 bine yakın kişiye evde bakım ücreti ödeniyor. Bu hizmeti alan kişilere gerçekten bakılıyor mu? Onlara gereken ihtimam gösteriliyor mu? Bunların yerinde görülmesi lazım. Fakire, fukaraya, muhtaca ve yaşlıya hizmet edin. Onları koruyup, kollayın. Fakire, yaşlıya, muhtaç durumda olan kişiye hizmet etmek, hizmetlerin en güzelidir. Yaşlıların elinden tutun. Engellilerimizi evlerinde ziyaret edin. Onları topluma kazandırın. Yaşama sevinçlerini arttırın" diye konuştu.

"DİN HİZMETLERİ ÖNEMLİDİR"
Din hizmetlerinin önemine de değinen Vali Balkanlıoğlu, "Kamu hizmetinde, kamu görevinde din görevlilerimiz önemli bir yer tutmaktadır. Maalesef manevi değerlerimizi insanlara aktarmada bazı sıkıntılar var. İnanç değerlerimizin kaybolmasından, erozyona uğramasından dolayı toplumumuzda bazı sorunlar ve sıkıntılar yaşıyoruz. Toplumumuzun ihtiyacı olan manevi atmosferin oluşmasında, manevi iklimin sağlamlaşmasında, din görevlilerimize önemli görevler düşüyor. Gençlerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi değerlere bağlı bir şekilde yetiştirmeliyiz. Onların, iyi ahlak sahibi, topluma faydalı, iyi insan olarak yetişmeleri için çaba sarf etmeliyiz. Gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için projeler geliştirmeliyiz, etkinlikler, aktiviteler yapmalıyız" açıklamasında bulundu.

"KAYMAKAMLIK DEVLET KAPISIDIR"
Ordu´nun Büyükşehir olması ve bazı kamu hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri tarafından yürütülecek olmasının Kaymakamları rehavete sevk etmemesi gerektiğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "İlçelerde imkanlar ve kabiliyetler ölçüsünde yapılacak çok iş ve hizmet var. Özel İdare kapandı, Köylere Hizmet Götürme Birliği kapandı diye asla rehavete kapılmayın. Sizler, ilçenizin yönetiminden sorumlu olan kişilersiniz. Vatandaşlarımız, bir sorun veya sıkıntıyla karşılaştıklarında yine size gelmekte ve size başvurmaktadır. Halkımız, Valiliği, Kaymakamlığı devlet kapısı olarak görüyor. Ona göre de bizlere saygı duyuyor. Bizler de temsil ettiğimiz bu makamların, halkımızın nezdindeki saygınlığını korumak ve sürdürmek için çaba ve gayret sarf etmeliyiz."
(MAK-SLH-Y)

17.10.2014 11:54:57 TSI

Google+ WhatsApp