Yalova´da Okullar Spor Kulübü Gibi

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, beden öğretmenleriyle bir araya geldi. Gençlik Merkezi´ndeki toplantıda konuşan Spor İl Müdürü Kaplan, Yalova olarak okul sporlarında daha ü

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, beden öğretmenleriyle bir araya geldi.
Gençlik Merkezi´ndeki toplantıda konuşan Spor İl Müdürü Kaplan, Yalova olarak okul sporlarında daha üst seviyelere gelmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Kaplan, spor altyapısını geliştirmenin yanı sıra okul sporları faaliyetlerinde branş sayısını artıracaklarını kaydetti. Öğrencilerinin akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da olmasına vurgu yapan Kaplan, "Okul sporlarında yoğun bir çalışmamız var. Çocuklarımız için akademik başarı ne kadar önemliyse, onların gelişimleri adına sosyal, kültürel ve sportif başarılar da mühim. Yarışmalarda çocuklar kazanmayı, kaybetmeyi, en önemlisi paylaşmayı öğreniyor. Umut ediyorum okul sporlarıyla bu sene ilçelerde dahil binlerce çocuğumuz sporla tanışır. Okul sporlarımızda, müsabakalara hızlı bir şekilde Kasım ayından itibaren başlamayı düşünüyoruz. Bununla ilgili bir toplantı yaptık. Gayemiz bir önceki yıla göre hem branş sayısını ilimizde artırmak, hem de okul ve sporcu katılım sayısını ciddi bir şekilde artırmaktır. Bunun çabası içerisindeyiz. Bu sadece İl Müdürlüğümüzün bir faaliyeti değil. Milli Eğitim Müdürlüğü ile paydaş kurum olarak iyi bir diyalog içerisindeyiz. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yalova olarak okul sporları istatistiklerinde güzel bir seviye gelmek istiyoruz. Okullarımızı destekliyoruz. Spor faaliyetlerinin olmazsa olmazı spor kulübüdür, bunun için okullarımızın dernekler kanununa tabi spor kulübü kurmaları lazım. Yalova´da beş okul spor kulübü var, ancak sadece iki spor kulübü faal durumda. Okullarımıza spor kulübü kurarlarsa Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan nakdi, ayni ve spor malzemesi yardımı yapılacak" şeklinde konuştu.
Yalova´da faaliyet gösteren okulların kulüpleşmesinin önemine vurgu yapan Kaplan, malzeme desteklerinin bu statüdeki okullara yönelik olduğunu belirtti.
Yeni kurulan Yalova Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği´nin başkanı Bülent Söyler ise malzeme desteği ve müsabaka tarihlerinin lise öğrencilerinin sınav dönemleri dikkate alınarak hazırlanmasını istedi. Söyler, Yalova´daki bütün beden eğitimi öğretmenlerinin derneğe kayıt olmalarını talep ederek, bu şekilde spora daha fazla destek olabileceklerini sözlerine ekledi.
(EB-MŞ)

27.10.2014 15:29:04 TSI

Google+ WhatsApp