Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu´nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anado

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu´nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu´nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Tokat, Sivas, Kayseri, Niğde, Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz´in iç kesimleri ve Doğu Anadolu´nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu´nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin´in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin´in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu´nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz´in iç kesimleri ile Doğu Anadolu´nun kuzeyinde don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu´nun batısı ile Güneydoğu Anadolu´da kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege Kıyıları ile Akdeniz bölgesinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 13
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 18
İzmir: Az bulutlu 21
Adana: Parçalı bulutlu 27
Antalya: Az bulutlu 25
Konya: Az bulutlu 15
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15
Erzurum: Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmurlu 8
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı 20
(HO-Y)

19.10.2014 09:13:40 TSI

Google+ WhatsApp