Yusuf Yurdigül, Doçent Oldu

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Yusuf Yurdigül, Doçent oldu. Erzurum Pasinler´de doğan Yusuf Yurdigül, ilköğrenimini Türkiye´nin çeşitli illerinde sürdürdükten sonra

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Yusuf Yurdigül, Doçent oldu.
Erzurum Pasinler´de doğan Yusuf Yurdigül, ilköğrenimini Türkiye´nin çeşitli illerinde sürdürdükten sonra orta öğrenimini ise Pasinler İmam Hatip Lisesi´nde tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde, Yüksek Lisans ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı´nda tamamladı. 2005-2006 yılları arasında konuk öğretim görevlisi olarak Amerika´da bulundu.
İletişim Çalışmaları alanındaki çalışmalarıyla 2014 Ekim ayında doçent olan Yusuf Yurdigül, Haber ve Kimlik, Televizyon Programcılığı, Yayıncılık ve özel efekt teknolojileri konularında çalışmalar yürütmektedir. Türkiye´nin çeşitli ulusal kanallarında muhabir ve yönetmen olarak da çalışmış olan ve pek çok belgesel ve kısa filmin yönetmenliğini üstlenen Yurdigül evli ve iki çocuk babasıdır.
Kitaplarından bazıları:
Habercinin Kimliği, Sinema ve Televizyonda Özel Efekt, Medyatik Kimlikler
Belgesel Çalışmalarından Bazıları: Efem (Alvarlı Hace Muhammed Lütfi Hazretleri), Sümmani, Hıngırmacı, Afulful.
(MÇ-AA-Y)

18.10.2014 16:52:12 TSI

Google+ WhatsApp