Bakan Yıldırım: '4.5G'ye bir günde 4.5 milyon kişi geçti'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 4.5G'ye bir günde 4.5 milyon kişinin geçtiğini belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 4.5G'ye bir günde 4.5 milyon kişinin geçtiğini belirterek "Terör örgütü, hain bölücü örgüt, ülkemizin imar edilen yollarını, binalarını, şehirlerini yakıp yıkmaya çalışırken biz de ülkemizi imar etmek, büyük Atatürk'ün bize gösterdiği 2023 muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Expo 2016 Antalya çalışmaları kapsamında yapımına devam edilen hafif raylı sistem ve karayollarının çalışmalarını incelemek üzere Antalya'ya geldi.
Antalya Havalimanı'na iniş yapan Bakan Yıldırım'ı, Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok karşıladı. 

VIP çıkışında AK Partili gençler tarafından sloganlarla karşılanan Bakan Yıldırım, kendisine takdim edilen kırmızı beyaz Antalyaspor atkısını boynuna taktı. Bakan Yıldırım, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü'nde çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Yıldırım, daha sonra beraberindekilerle birlikte, yapımına devam edilen köprülü kavşaklarda baret ve yeleğini giyerek incelemede bulundu. 

Bakan Yıldırım ardından, Aspendos Bulvarı üzerinde Antalya 2. Aşama Meydan Havalimanı-Expo 2016 Raylı Sistem Hattı güzergahında, tramvayın vatman koltuğuna geçerek test sürüşü yaptı. Bakan Yıldırım, vatman koltuğunda tramvayı yaklaşık 3 kilometrelik test sürüşünden geçirdi.

Test sürüşünün ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, Antalya'nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek, 23 Nisan'da Antalya'da Botanik EXPO Fuarı'nın açılacağını söyledi.

6 ay sürede 40'tan fazla ülkenin katıldığı fuarı milyonca kişinin ziyaret edeceğini kaydeden Bakan Yıldırım, "Bir süreden beri turizmin başkenti Antalya'yı EXPO Fuarına hazırlamak için tüm bakanlıklar yoğun bir çalışma içinde. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte, 2010 yılında Fatih-Otogar- Meydan arasında yapımı tamamlanan raylı sistemin Meydan'dan havaalanına ardından da EXPO merkezine uzatmak için bir karar aldık. G20 Zirvesi'nden hemen önce bu hattın ihalesini bakanlık gerçekleştirdi. G20 Zirvesi dolayısıyla çalışma imkanı olmadı, fiilen 20 Kasım'dan sonra başlayan 19 kilometrekik bu hat önümüzdeki günlerde 22 Nisan'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Sadece Antalya-Meydan-Havalimanı-Expo merkezine olan raylı sistem açılmayacak, bunun yanında Karayollarının yaptığı bir çok kavşak ve yol da açılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı eser de toplu olarak açılacak" diye konuştu.

"1.5 YILLIK İŞİ, 5 AYDA YAPTIK"
Bugün 22 Nisan'da faaliyete girecek olan raylı sistem hattının test sürüşünü yaptıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun. Antalya ikinci etap raylı sistem dünyada eşi benzeri olmayan bir sürede gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 5 ay, 1.5 yılda tamamlanması ve sözleşmesi 450 gün olan bu projeyi 150 günde gerçekleştirmiş oluyoruz. Tam 3'te biri süresinde yapılmış oldu. Bu bir mucizedir. Bu projenin bu kadar kısa sürede gerçekleştirilmesini sağlayan yönetici, mühendis ve çalışanları kutluyorum. Projenin asıl başarısı gece gündüz 24 saat boyunca bu hatta çalışan 750 kişilik bir yapım grubu var. Antalyalılar bu önemli eserin ortaya çıkacağı süre içinde tabiatıyla hem trafik var hem iş hayatı yaşam devam ediyor. Trafik altında yapılan çalışmada bazı sıkıntılar, rahatsızlıklar nedeniyle vatandaşlarımıza hoşgörülerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ANTALYA'YA HİZMET BOYNUMUZUN BORCU"
Antalya'nın her hizmeti hak ettiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, "2015 yılı itibari ile iç ve dış 28 milyon misafir geldi. Nüfusun on katından fazla Antalya misafir kabul ediyor. Bu kadar yoğunluğa sahip şehrimizin ihtiyacı olan alt yapı çalışmalarını en iyi şekilde yapmak, Türkiye'ye kazandıran, ülkemizin büyümesi ve gelişmesine halkımızın refah seviyesinin artmasına ciddi anlamda katkı sağlayan hizmetleri Antalya'ya geciktirmeden bizim boynumuzun borcudur. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız projeleri yakından takip ediyor" dedi.

"5 AY İÇİNDE ANTALYA'YA 900 MİLYONLUK YATIRIM"
Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Karayolları Genel Müdürlüğü, mevcut yolların raylı sisteme ayrılması için gerekli kolaylığı gösterdi. Yol üzerinde trafik akışının kesintiye uğramaması için katlı kavşaklar yaptı. Bu 19 kilometrelik raylı sistem 350 milyon lira, bunun üzerine karayollarının yol düzenlemesi ve kavşakları koyunca 300 milyon toplamda 650 milyon oldu. Araçların alımını büyükşehir yaptı 100 milyon, 150 milyon da yol düzenleme ve peyzaj çalışması. Toplamda 900 milyonluk bir yatırım bedeli var. Ne zaman içinde 5 ay içinde 900 milyonluk yatırımı Antalya'da gerekleştirdik. Yerel yönetim, merkezi yönetim ve bakanlık arasındaki güzel işbirliğinin güzel bir örneğidir."

"ANTALYA SINIF ATLADI"
Son 13 yılda AK Parti Hükümeti'nin Antalya'ya 15 milyarın üzerinde yatırım yaptığını kaydeden Bakan Yıldırım, "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak yaptığımız yatırım 5 milyarın üzerinde sadece. Bu 15 milyarın 3'te 1'inden fazlası bakanlığımız tarafından yapıldı. Bakanlığın devam eden projelerinin kalan kısmını da buna ilave ettiğimiz zaman 7 milyarın üzerine çıkıyor. Devam eden projelere harcanacak para 2 milyarın üzerinde. Antalya'ya hizmet noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Antalya'nın havalimanı dünya standartlarına uygun aynı anda iniş kalkış yapabilinen, güzel terminali olan çok sayılı Avrupa'da Dünya'daki havalimanlarından birisidir. İlk defa Antalya bir üst lige daha çıkıyor. Nasıl çıkıyor, raylı sistemle şehir merkezine bağlanan büyük şehirler sınıfına Antalya'da bu proje ile dahil oldu" dedi.

ANTALYA YOLLARI
Antalya'da devam eden projeler hakkında da bilgi veren Bakan Yıldırım, "Antalya- Alanya- Gazipaşa-Mersin istikametindeki yol çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. O yolda 30'a yakın tünel var. Antalya-Isparta güzergahının çalışmasına başladık. Orda da tüneller var. Antalya-Korkuteli-Denizli yolu devam ediyor. 32 kilometrelik Kuzey Çevre yolu bir otoyol gibi çalışmalarına başladık. Antalya- Serik arasında 11 köprülü kavşak projemiz var, sekiz tanesi tamamlandı. Diğerlerinde çalışmalar sürüyor. Gazipaşa'nın faal hale getirilmesi, Batı Antalya'ya yeni havalimanı planlaması ve Antalya- Konya istikametinde Isparta-Burdur istikametinde yollar var. Dereboğaz yolu ve Manavgat'tan devam eden birçok yollar var. Hızlı tren projesi, kruvaziyer yat limanı var. Antalya'da projenin bir çoğu başladı, bir kısmı planlama etüt aşamasında" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YIKTIKLARINI İMAR EDİYORUZ"
Terör konusuna da değinen Bakan Yıldırım, "Terör örgütü, hain bölücü örgüt, ülkemizin imar edilen yollarını, binalarını, şehirlerini yakıp yıkmaya çalışırken biz de ülkemizi imar etmek, büyük Atatürk'ün bize gösterdiği 2023 muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Terör, bu ülkede, Türkiye'de asla başarılı olamayacak. Terörü Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara indirinceye kadar, bu alçaklarla anladıkları türden mücadelemiz devam edecek. Milletimiz müsterih olsun, acılar çekiyoruz. Şehitlerimiz oluyor, yüreğimizi yanıyor ama bir Türkiye var başka yok. Bu toprakları bize emanet eden atalarımızdan, biz de torunlarımız parçalanmadan bölünmeden aynı şekilde teslime etmek gibi görevimiz ve sorumluluğumuz var. Bunu da yerine getirmek için 78 milyon bir ve beraber olarak her türlü bölücülerin, her türlü terör faaliyetlerinin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

"DÜNYANIN EN DERİNDEN GİDEN TÜNELİ"
Avrasya ve İzmit Geçiş Köprüsü hakkında da açıklama yapan Bakan Yıldırım, "Avrasya Tüneli bu yılın sonunda tamamlanıyor. Bu tünelin bir özelliği var, dünyada denizin en derininden giden tünel. 106 metreye iniyor, boğazın altından geçiyor ve bu proje tamamlandığında tarihi yarımada da Sarayburnu veya Yenikapı'dan giren bir araç Numune Hastanesi'nden birkaç dakikada çıkacak. Birinci köprü, ikinci köprü, üçüncü köprü trafiğini kullanmadan direkt Asya -Avrupa arasındaki en kısa sürede geçiş sağlayan önemli bir projedir. Ve bu proje kamu özel ortaklığı ile yapılıyor. Devlet kesesinden para harcanman yapılıyor. Dünyanın teknolojik ve mühendislik olarak önde gelen projelerinden birisidir" dedi.

"DÜNYADA ORTA AÇIKLIĞI EN BÜYÜK OLAN 4'ÜNCÜ KÖPRÜ"
Bakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İstanbul'u 3'üncü büyük şehrimiz ihracat merkez İzmir'e bağlayacak olan İstanbul-İzmir otoyolunda ilerliyoruz. Hala hazırda Yalova'dan İznik'e kadar 40 kilometrelik bölüm bitti. Körfez Geçiş Köprüsü, dünyada orta açıklığı dördüncü olan en büyük köprü. Bunun da tabliyeleri hızla birleştiriliyor, mayıs ayı sonunda iki ay süre içinde tamamen birleştirilip, köprünün silueti ortaya çıkmış olacak. Bu yıl sonuna kadar İstanbul'dan-Bursa'ya olan bölüm tamamen hizmete girecek. Ayrıca İzmir-Manisa tarafına 25 kilometrelik bir bölünmüş yol hizmete girecek. Arada kalan kısım 2017 sonunda tamamlanacak. Bu da kamu özel ortaklığıyla yapılan toplam yatırım bedeli 9 milyarı bulan projedir. Avrasya Tüneli'nin maliyeti ise 1.5 milyardır."

"BİR GÜNDE 4.5 MİLYON GEÇİŞ OLDU"
"4.5 G'de son durum nedir?" sorusuna Bakan Yıldırım, "Fazla tereddüt yok. İlk günde 4.5 milyonun üzerinde 4.5 G'ye geçiş oldu. Vatandaş sevdi 4.5 G'yi. Ancak trafikte, yolda hız felaket, bilişimde hız berekettir. Bereket ama ne kadar hız o kadar arpa. Ucuz zaten. Diyelim ki bir dakikada yapacağını işi, 6 saniyede yapıyorsunuz. 6 saniye kullanırsanız, 1 dakikalık ücretten çok daha azını ödeyeceksiniz" cevabını verdi. 

Google+ WhatsApp