BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, SPOR OYUNLARI ÖDÜL TÖRENİ’NDE KONUŞTU: “BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞACAKSINIZ”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 6’ncı Geleneksel Kayseri İmam Hatip Okulları Spor Oyunları Ödül Töreni’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, gençlere hitabında spor, kültür ve eğitim alanında Kayseri’nin yükselen vizyonuna dikkat çekerek, “Başarıdan başarıya koşacaksınız” mesajı verdi.
Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek’in yanı sıra il protokolü, eğitim camiası temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda final maçı, konser, kungfu gösterisi ve ödül töreni gerçekleştirildi.
İmam Hatip Okulları Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni Final Maçı’nın ardından Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, dereceye giren sporculara kupa ve ödüllerini takdim etti.
Törende gençlere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, öğrencilerin “En büyük başkan bizim başkan” sloganları eşliğinde yaptığı konuşmada gençlerin Kayseri ve Türkiye’nin geleceği olduğunu vurguladı.
Başkan Büyükkılıç, “İyi ki varsınız sevgili gençlerimiz, geleceğimiz olan canlarımız, her birinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diyerek başladığı konuşmasında, gençlere duyduğu güveni dile getirdi.
“Sizler Bizim Geleceğimizsiniz, Sizleri Seviyorum”
Kayseri’de birlik ve beraberlik içerisinde hizmet ürettiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizleri seviyorum. Bu güzel şehirde, birlik, beraberlik içerisinde Sayın Valimizle el ele, kamu kuruluşlarımızla, yerel yönetimlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla şehrimizi daha iyi yerlere getirmek için hizmet ediyoruz” dedi.
Başkan Büyükkılıç, dün Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, tüm gençlere selamlarını ilettiğini söyledi.
Gençlere seslenen Büyükkılıç, “Başarıdan başarıya koşacaksınız, özgüven içerisinde sağlıklı bir yaşam için sporu da ihmal etmeyeceksiniz. Sizlere layık olma adına şehrimizi her alanda geliştirmeye ekibimizle gayret gösterirken, sporda da Allah’a şükürler olsun 2029 Dünya Spor Başkenti ünvanına eriştik, sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bu Şehri Geleceğe Taşımak İçin El Ele Hep Beraber Koşacağız”
Kayseri’nin uluslararası kültürel vizyonuna da dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Aynı şekilde Türk cumhuriyetlerimizin kültür başkenti olarak Kayseri’mizi 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan ettirdik. Bunu da sizlerle paylaşıyor, kültürün, ilimin, turizmin, sporun, gastronominin merkezi olan bu şehri geleceğe taşımak için el ele hep beraber koşacağız” diye konuştu.
Gençlere başarı dileklerini ileten Başkan Büyükkılıç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Sevgili yavrularımıza başarılar diliyoruz. Kenetlenerek, daima ileri koşmak için gönül gönle vereceğiz. Bir ağabeyiniz, başkandan öte bir büyüğünüz olarak siz gençlere üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızı bir kez daha söylüyorum.”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise konuşmasında, “Bu şehir Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu, 2029 Dünya Spor Başkenti oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza şehrimize bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Programda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Üyesi ve Hikmet Spor Kulübü Başkanı Yusuf Duman, Kayseri’nin dünya spor başkenti olma yolculuğunda büyük emeği bulunan Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, gençlere yönelik desteklerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Program, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona ererken, genç sporcuların ortaya koyduğu centilmence mücadele ve salondaki coşkulu atmosfer programa damga vurdu. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın gençlere verdiği güçlü mesajlar ise salonda alkışlarla desteklendi.