Vali Gökmen Çiçek: Ölümlü trafik kazalarında yüzde 60’ın üzerinde düşüş yakaladık
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Karayolları Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen programda, yılın ilk 4 ayındaki trafik kazası oranlarını paylaşarak, “Ölümlü trafik kazalarında yüzde 60'ın üzerinde düşüş yakalamakla beraber yaralamalı trafik kazalarında yüzde 7'lik bir yükseliş olduğu görülüyor. Nasıl ölümlü trafik kazalarında çok büyük bir düşüş yakaladıysak yaralamalı trafik kazalarında düşüş yakalamak zorundayız” dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nda Karayolları Trafik Haftası nedeniyle stantlar kuruldu. Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, stantları ziyaret etti. Ardından açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, “Karayolları Trafik Haftamız coşkuyla kutlanıyor. Geçen yıl da halkımız büyük bir ilgi göstermişti. Kayseri’de güzel bir haber verebilirim. Ölümlü trafik kazalarında yılın ilk 4 ayında yüzde 60’lık bir düşüş yaşadığımızı büyük bir mutlulukla söyleyebilirim. Geçen yılın mayıs ayına bu yılın mayıs ayına kadar olan süreci kıyasladığımızda yüzde 60'lık bir ölümlü trafik kazalarında düşüş olduğunu gösteriyor. Hem kazanın olduğu yerdeki ölümlerde hem kazadan sonraki hastane ölümlerinde yüzde 60'lık bir düşüş olduğu büyük bir memnuniyetle görünüyor. Bunda hızların kontrolü önemli. Yeni yolların açılması Tabii ki önemli. Ancak büyük bir şeffaflıkla geçen sefer de söyledim. ‘Kayseri'ye hep doğru bilgi vereceğiz’ dedim. Yaralamalı trafik kazalarında ise maalesef yüzde 7'lik bir yükselişimiz var. Ölümlü trafik kazalarında yüzde 60'ın üzerinde düşüş yakalamakla beraber yaralamalı trafik kazalarında yüzde 7'lik bir yükseliş olduğu görülüyor” diye konuştu.
VALİ ÇİÇEK’TEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A KARTAL KAVŞAĞI TEŞEKKÜRÜ
Sözlerini sürdüren Vali Çiçek, “Nasıl ölümlü trafik kazalarında çok büyük bir düşüş yakaladıysak yaralamalı trafik kazalarında düşüş yakalamak zorundayız. Çünkü, her bir kaza yaralamalı da olsa bizim için çok büyük bir acı olmuş oluyor. Bunun için hem emniyetimiz, hem Büyükşehir Belediyemiz büyük bir çaba sarf etmekte. İşin gerçeği son zamanlarda Kayseri trafiği ile ilgili büyük bir endişem vardı. Çünkü Kartal kavşağı yapılacaktı. Kartal kavşağının yapılmasıyla beraber o yolun kapanacak olması, Kayseri'nin en yoğun kullanılan yoluydu. Gelecekte çok büyük bir rahatlık sağlayacak olmasına rağmen ‘acaba bu süreci nasıl geçireceğiz? Trafik kitlenecek mi?’ diye bir endişemiz vardı. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuyla ilgili önceden iyi bir hassasiyet gösterip bütün halkımıza bu sıkıntıyı yaşatmamak adına çalışmalar yapmışlar. Özellikle askeriyenin oradan verdikleri yol, ara yollarla beraber çok şükür Kayseri'de beklediğimiz veya benim endişe ettiğim o sıkıntıyı yaşamamanın mutluluğunu da yaşadım. Bundan dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“KAZA RAKAMLARINI EN AZA İNDİRECEĞİZ”
Vali, Çiçek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Benim için gerçekten büyük bir endişeydi. Çünkü vali olarak da vatandaşların isyanı bize yansıyacaktı. Ben de o bölgeyi çok kullanan, evi de orada olan birisi olarak görüyorum ki çok büyük bir sıkıntıya mahal vermeden ara yollarla yapılmış. İnşallah en kısa zamanda da Kartal Kavşağının bitmesiyle beraber Kayseri trafiğinde de büyük bir rahatlama olacak. Biz hem ölümlü hem de yaralamalı trafik kazalarını bu şehirde bitirmek zorundayız. Çünkü görüntüleri izlediğimizde bunun genel süratle ilgili olduğu ve özellikle ana yollarla, ara artellerde kullanıcı önceliğine uymamaları sonucu olduğunu görüyoruz. Allah’ın izniyle bu kaza rakamlarını en aza indireceğiz.”
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN KARTAL KAVŞAĞI AÇIKLAMASI
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Karayolları Trafik Haftasında hakikaten çok büyük bir ilginin olduğunu görmekten bizler de keyif alıyoruz. Demek ki sorumluluk anlayışıyla vatandaşlarımız bu konulara eğilim gösteriyor. Cezalarımızın caydırıcı oluyor olması, vatandaşlarımızın trafik bağlamında bilinçlendirilmesi, çocuk yaş grubunda bu sürecin başlaması önemli. Sayın valimizin vurgulamış olduğu Kartal kavşağı ki günde 120 bin aracın geçtiği önemli bir kavşaktan söz ediyoruz. Şu anda çok şükür seyrinde ilerliyor. Öncesinde alternatif yollarla ilgili kurum ve kuruluşlarımızın da bizlere yardımcı olmasıyla yapmış olduğumuz çalışmaların gerçekten meyvesini hep beraber görmekteyiz” dedi.
“KARTAL KAVŞAĞI 9 AYDA BİTİRİLECEK”
Kartal kavşağı çalışmalarının güzel bir şekilde devam ettiğini kaydeden Büyükkılıç, “Hiçbir sıkıntı oluşturmadan süreci yönetmekteyiz. Toplumda bu konuda bize hep yardımcı olundu. Sağlıklı bir şekilde süreç ilerliyor. Şu anda 9 ay gibi bir zaman içerisinde Kartal Kavşağımızın bitirileceğini buradan müjdesini veriyorum. Çünkü 2 ay içerisinde yapılması gereken oradaki etkinlikler ya da faaliyet 1 ay içerisinde hayata geçirildi. Çalışmalar hızla ilerliyor. İnşallah şehrimizi alternatif yollarla ulaşım ağını daha da sağlıklı bir şekilde hayata geçirerek ve yayalarımızın imkanlarını daha da sağlıklı bir şekilde yine çalışmalarını yaparak yol alıyoruz” şeklinde konuştu.