BIÇAK SIRTI, ZOR BİR SEÇİM OLACAK…

BIÇAK SIRTI, ZOR BİR SEÇİM OLACAK…


Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne sayılı günler kaldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 14 Mayıs seçimlerine yönelik açıkladığı seçim takvimi işlemeye başladı.

Aday adaylıkları, temayül yoklamaları derken şimdilerde siyasi partilerin milletvekili listeleri netleşiyor. 

İTAL ADAYLA AK PARTİ BÜYÜK KAYIP YAŞAR…

Hatırlarsanız Ak Parti’de temayül yoklaması sayımların bitmesinden saatler sonrası el altından sızdırılan bir liste AK Parti’yi karıştırmıştı. Ortaya atılan liste AK Parti Genel Merkezi’ni de harekete geçirdi ve İl Başkanı Çopuroğlu’na o listeyi kim ya da kimlerin hazırladığının bulunması için talimat verildi. Sayın Çopuroğlu o listeyi kim yada kimler tarafından yapıldığını buldu mu, genel merkeze bu konu hakkında bilgi verdimi bilmiyorum. Lakin AK Parti'de yarın YSK'ya teslim edilecek milletvekili aday listesi ile birlikte bir devrin sonu gelecek. Özhaseki, Yıldız ve Elitaş'ın olmadığı listede ilginç isimler olduğu iddia ediliyor. Eski vekillerden sadece Karayel'in bulunduğu listede ithal adaylar var.

Gördüğüm kadarıyla liste başı olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ismi bir süredir gündeme geliyordu. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi ve Hulusi Paşa’yı Kayseri’de liste başı yapacak. Akar’dan sonra ikinci sıraya ise ithal denilebilecek bir aday konuluyor. Nevşehir Ürgüp doğumlu gazeteci Ayşe Böhürler’in Kayseri’den 2 sırada aday olacağı siyasi kulislerde yoğun olarak konuşuluyor. Bu konuşulanlar şimdilerde ayyuka çıkmış vaziyette Kayseri seçmeni ve dinamitleri ital adaya sıcak bakmaz. Eğer Ak Parti bazı dengeleri gözetmeksizin direk genel merkez talimatı ile yaptım oldu derse büyük oy kaybı yaşar kanısındayım.

CHP’NİN İŞİ KAYSERİ’DE ZOR…

Kayseri’de kendi içinde bütünlüğü sağlayamayan CHP yaptığı hatalar silsilesi ile CHP Genel Merkezi Kayseri’de Cumhur ittifakının ekmeğine bal kaymak sürdü. Tabanı ve teşkilatlarını bana göre görmezden ve duymazdan gelerek bunun faturasını ağır ödeyecek kanısındayım. İl başkanlığı seçimlerinden tutunda, temayül yoklamasına kadar belirsiz bir CHP vardı Kayseri’de… Tabanın ve teşkilatların il yönetimine güvenmediği ve temayül yoklama sonuçlarının her teşkilatın genel merkeze kendi götürdüğü bir yerde, yani sözün özü ayrışmanın olduğu, güvensizliğin pik yaptığı bir yerde bütünleştirici bir şekilde teşkilatı toparlayacak şehrin her kesimine hitap edebilecek bir milletvekili adayı olması gerek ilerleyen süreçte bunu daha net göreceğiz tabi ki…

Genel Merkezin liste başı yaptığı Aşkın Genç ittifak ortakları adayları ile birlikte şehrin dinamitlerinin güvenini ve tabanın gücünü alarak bakalım bu zor süreci toparlayıp bunu başarabilecek mi?  

MHP ÜÇÜNCÜ VEKİLLİK İÇİN SÜPRİZ YAPABİLİR…

Gelelim MHP’ye, Kayseri’de İlk Milletvekili listesini resmi açıklayan MHP oldu.

Listede her ne kadar yeni isimleri görsek te MHP Genel merkezi İlk iki sırasını değiştirmedi.

Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten birinci sıra adayı sayın İsmail Özdemir her ne kadar Kayseri özelinde milletvekilliği döneminde pek sahada görünmese de , Baki Ersoy bu açığı kapatmasını bildi.

İl Başkanı Adnan İncetoprak ise tabanın desteğini alarak mütevazı duruşu, çalışmaları ve gönüllere dokunarak üçüncü sıradan listeye girdi. Genel siyasetten uzak Kayseri özelinde MHP sahada etkin, özellikle Baki Ersoy nerde Kayseri sorunu olsa can siper hane mücadelesini sonuna kadar veriyor.

Özellikle şehrimizin spor adına birleştirici gücü Kayserispor’a vermiş oldu destek ve SMA lı çocuklarımızın kampanyasında yürüttüğü süreç takdire şayandı. MHP’de Kayseri özelinde değişen bir şey olacağını düşünmüyorum her siyasi partinin olduğu gibi MHP’nin de Kayseri’de kemik bir oyu var genel siyasetin ötesinde MHP özellikle belirtiyorum yüreklere dokunuşu ile üçüncü vekillik için sürpriz yapabilir.

 

TEMAYÜLE UYARLARSA İYİ PARTİNİN VAY HALİNE…

İyi Parti Kayseri’de büyük bir çıkış yakalamıştı, rüzgârı arkalarına alarak özellikle Kazım Yücel’in Kayseri özelindeki mücadelesi Sedat Kılınç’ın taze bir kan olarak milli ve manevi hassasiyetleri gözeterek İyi parti saflarına geçmesi, İlhan İşman gibi bürokrasiyi bilen bir değerin verdiği mücadele ile iyi bir süreç yürütmüştü taki temayül yoklamasına kadar.

Ne oldu ise o günden sonra oldu. Yapılan temayül yoklaması bana göre tam bir fiyaskoydu.

Yapılan yanlışlar silsilesi peş peşe devam etti ve bu temayül yoklaması İYİ Parti’ye pahalıya patladı!

O yanlışlardan biri son on gün içerisinde partiye üye yapılarak, hemşericilikle temayül yoklaması üzerine birileri tarafından gölge düşürüldü. Ardından yanlış sayılan sandıklar. Parti il Başkanlığı’nın süreci güvenilir ve şeffaf bir şekilde yürütemeyişi derken Pelin Gündeş Bakır isminin ortaya çıkması

tabanı rahatsız etti. Gelinen bu noktada temayüldeki sonuç listeye yansıyacak olursa İYİ Partinin Kayseri’de vay haline…

Google+ WhatsApp