DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.006.647
7° KAYSERİ
Üst banner
Ekonomi

Total’in Ceo’su Uçak Kazasında Öldü İstanbul

Petrol firması Total’in Yönetim Kurulu Başkanı Christophe De Margerie’nin de aralarında olduğu 4 kişi Rusya’da meydana gelen uçak kazasında hayatlarını kaybetti. Fransız petrol şirketi Total’in CEO

21 Ekim 2014 1,7B okunma
Total’in Ceo’su Uçak Kazasında Öldü İstanbul
Total’in Ceo’su Uçak Kazasında Öldü İstanbul
Petrol firması Total´in Yönetim Kurulu Başkanı Christophe De Margerie´nin de aralarında olduğu 4 kişi Rusya´da meydana gelen uçak kazasında hayatlarını kaybetti.
Fransız petrol şirketi Total´in CEO´su Christophe De Margerie (63), Rusya´daki uçak kazasında hayatını kaybetti. Kazada uçaktaki tek yolcu olan ünlü işadamı Margerie´nin yanısıra pilot ve iki mürettabat da öldü.
Kazanın, Moskova, Vnukovo Havalimanı´ndan Paris´e gitmek için kalkış yapan uçağın iniş takımlarının pistteki kar temizleme aracına çarpması sonucunda gerçekleştiği bildirildi. Çarpma sonrası pilotun uçağı tekrar piste indirmek istediği fakat Falcon 50 tipi özel uçağın inişte piste çakılarak infilak ettiği belirtildi.

Total, ölüm haberini teyit etti.

De Margerie, 2007 yılından bu yana Avrupa´nın üçüncü en büyük petrol şirketi Total´ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Christophe de Margerie, 1974´ten bu yana Total şirketleri grubunda çalışıyordu.

21.10.2014 10:06:28 TSI
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Ekonomi kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.