DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.094.807
13° KAYSERİ
Üst banner
Ekonomi

İstihdam Artışının Yüzde 20’si Turizmden Sağlandı Antalya

Turizm sektöründe sigortalı olarak çalışanların sayısı yüzde 10 dolayında artışla 1 milyonu geçti. Türkiye’de sigortalı sayısındaki artışın da yüzde 20’si turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildi.

22 Ekim 2014 1,5B okunma
İstihdam Artışının Yüzde 20’si Turizmden Sağlandı Antalya
İstihdam Artışının Yüzde 20’si Turizmden Sağlandı Antalya
Turizm sektöründe sigortalı olarak çalışanların sayısı yüzde 10 dolayında artışla 1 milyonu geçti. Türkiye´de sigortalı sayısındaki artışın da yüzde 20´si turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi´nin (AR-GE) Temmuz ayı SGK verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl 12,6 milyon olan sigortalı sayısı bu yıl yüzde 3,9 artışla 13,1 milyona çıktı. Aynı dönemde turizmde çalışanların sayısı da yüzde 10,4 yükselişle, 924 binden 1 milyon 109 bine ulaştı.
Verilere göre, bu dönemde Türkiye´deki sigortalı sayısındaki 495 bin kişilik artışın yüzde 19,4´ü de turizm sektöründeki gelişmeden kaynaklandı. Konaklama sektörünün gelişmedeki payı yüzde 7 oldu. Diğer yandan turizm sektörünün toplam istihdam içindeki payı da 0,45 puanlık artışla yüzde 7,33´ten yüzde 7,78´e yükseldi.
(SK-HO-Y)

22.10.2014 10:57:51 TSI
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Ekonomi kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.