DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.033.463
14° KAYSERİ
Üst banner
Türkiye

Çanakkale’de Lüks Araç Operasyonu

Çanakkale’de, 5 iş adamının otomobiline, ithalat esnasında düşük vergi yatırıldığı gerekçesiyle el konuldu. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipl

22 Ekim 2014 631 okunma
Çanakkale’de Lüks Araç Operasyonu
Çanakkale’de Lüks Araç Operasyonu
Çanakkale´de, 5 iş adamının otomobiline, ithalat esnasında düşük vergi yatırıldığı gerekçesiyle el konuldu.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 işadamının kullandığı lüks araçlara el koydu. Araçlar emniyet önündeki otoparka çekilerek yed-i emine alındı. Araç sahibi iş adamlarının ise KOM Şubesi´nde ifadeleri alındı. İşadamları ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Lüks araçların ithalatı sırasında düşük gösterildiği için devletin yaklaşık 1 trilyon lira vergi kaybına uğratıldığı öne sürüldü. Polisin, lüks araçların yurtdışında ithal edilmesi esnasında ÖTV´lerinin düşük gösterilmesi sebebiyle iş adamlarının ifadelerine başvurduğu ve bu şekilde ithalatçı firmaya ulaşmaya çalıştığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen araçların şasi numaralarının ruhsat ve faturalardaki numaralarla karşılaştırılacağı, incelemelerin ardından sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.
(GD-MŞ)

22.10.2014 18:14:10 TSI
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Türkiye kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.