DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.010.975
13° KAYSERİ
Üst banner
Yerel Haberler

Sungurlu’da Kan Bağışı Kampanyası

Türkiye Kızılay Derneği Çorum Kan Bağış Merkezi tarafından Çorum’un Sungurlu ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay Sungurlu Şube Başkanı Elvan Küçükevcilioğlu, Çorum Kan Bağışı Merkez

24 Ekim 2014 670 okunma
Sungurlu’da Kan Bağışı Kampanyası
Sungurlu’da Kan Bağışı Kampanyası
Türkiye Kızılay Derneği Çorum Kan Bağış Merkezi tarafından Çorum´un Sungurlu ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Kızılay Sungurlu Şube Başkanı Elvan Küçükevcilioğlu, Çorum Kan Bağışı Merkezi tarafından gelen ekibin Atatürk Meydanı´nda bugün sabah itibariyle kan almaya başladıklarını kaydetti.
Küçükevcilioğlu, kampanyada yaklaşık 250 ünite kan toplamayı hedeflediklerini belirterek, "Sağlık problemleri bulunmayan ve 18 yaşını doldurmuş tüm halkımızı kampanyamıza davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın 3 ayda bir kan vermelerinde bir sakınca bulunmamaktadır. Kan bağışından önce yapılan doktor muayenesinde kanı düşük (Anemi) olduğu saptananlardan hiçbir şekilde kan alınmamaktadır" dedi.
Kan bağışı sonrasında AIDS, Hepatit C, Hepatit B, frengi testi ve kan grubu testlerinin de ücretsiz yapıldığını, bağışlanan kanların gerekli olan tetkikler yapıldıktan sonra talasemi, hemofili, anemi ve lösemi hastalarında kullanıldığını dile getiren Küçükevcilioğlu, "Kan hizmetlerinde biz gereken hassasiyeti göstermekteyiz, vatandaşlarımızdan gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Unutmasınlar ki bir ünite kan üç hayat kurtarabilir" şeklinde konuştu.
(SŞ-BÖ)

24.10.2014 11:29:08 TSI
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Yerel Haberler kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.