DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.006.647
7° KAYSERİ
Üst banner
Dünya

Işid, 91 Yıllık Çikolata Markasına İsim Değiştirtti

Suriye ve Irak’ta birçok bölgeyi ele geçiren IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) ile aynı isme sahip olan Belçikalı çikolata markası ISIS, isim değişikliğine gittiklerini duyurdu. Geçtiğimiz yılın sonlar

24 Ekim 2014 2,2B okunma
Işid, 91 Yıllık Çikolata Markasına İsim Değiştirtti
Işid, 91 Yıllık Çikolata Markasına İsim Değiştirtti
Suriye ve Irak´ta birçok bölgeyi ele geçiren IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) ile aynı isme sahip olan Belçikalı çikolata markası ISIS, isim değişikliğine gittiklerini duyurdu.
Geçtiğimiz yılın sonlarında Italıo Suisse olan ismini ISIS olarak değiştiren şirket, IŞİD terör örgütünün son dönemde ismini çok fazla duyurmasından dolayı satışlarının olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti. İsim benzerliğinin işlerini çok kötü etkilediğini belirten ISIS Pazarlama Müdürü Desiree Libeert, "Çikolata ve şekerlemelerimize ISIS ismini seçmiştik. Fakat aynı isimle bir terör örgütünün olduğunu bilseydik bu ismi asla seçmezdik" dedi. Müşterilerinin bir terör örgütüyle aynı ismi taşıyan çikolatayı seçmek istemediğini belirten Libeert, "Uluslararası alanda sahip olduğumuz müşterilerimiz ismimizden dolayı çikolatalarımızdan daha fazla alamayacaklarını dile getirdi" dedi. Libeert, bu yüzden şirketin ismini kurucularının soyadı olan "Libeert" ile değiştireceklerini ifade etti.
Dünyadaki en önemli çikolata üretici şirketlerden biri olan ISIS, yılda 5 bin tondan fazla çikolata üretiyor ve yılda 35 milyon Euro ciro elde ediyor.
(YM-ES-D)

24.10.2014 14:00:53 TSI
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Dünya kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.