DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.103.207
14° KAYSERİ
Üst banner
Güncel

Bakan Müezzinoğlu, ’akdeniz’de Sağlık Konferansına’ Katılacak Ankara

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 27-28 Ekim 2014 tarihlerinde İtalya’nın Başkenti Roma’da düzenlenen "Akdeniz’de Sağlık Konferansı"na katılacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Akdeniz’de Sağ

27 Ekim 2014 1,1B okunma
Bakan Müezzinoğlu, ’akdeniz’de Sağlık Konferansına’ Katılacak Ankara
Bakan Müezzinoğlu, ’akdeniz’de Sağlık Konferansına’ Katılacak Ankara
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 27-28 Ekim 2014 tarihlerinde İtalya´nın Başkenti Roma´da düzenlenen "Akdeniz´de Sağlık Konferansı"na katılacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Akdeniz´de Sağlık Konferansı" Temmuz Aralık 2014 tarihleri arasında AB Dönem Başkanlığı görevini üstlenen İtalya tarafından düzenlendiği belirtilerek Konferansa AB Üye ülkelerin yanı sıra aday ve potansiyel aday ülkelerin Sağlık Bakanları da davetli olduğu kaydedildi.
Aday ülke olması nedeniyle, dönem başkanlıkları kapsamında sağlık konusunda gerçekleştirilen toplantılara Sağlık Bakanı ve Bakanlık üst düzey yetkililerin de davet edildikleri kaydedilerek şöyle denildi:
"Söz konusu konferansta Sağlık ve Göç, Yaşam Tarzı, Antimikrobiyal Direnç ve Uluslararası Sağlık Tüzüğü konuları çerçevesinde Akdeniz Bölgesi´nin ortak sağlık sorunları görüşülecektir.
Konferansın ilk günü akademisyenler ve uluslararası kuruluşların da katılımıyla gündem konularına ilişkin teknik çalışmalar yapılacak. İkinci günde ise katılımcı ülkelerin Sağlık Bakanlarının bir araya geleceği yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecektir.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi´ne 6 aylık sürelerle üye ülkeler başkanlık etmektedir. Bu görevi üstlenen ülkeler, öncelikli olarak belirlenen konuları görüşmek üzere üst düzey toplantılar düzenlemektedir. AB, yetki alanına giren konularda bakanlıklar düzeyinde toplantılar düzenlenmesinin yanı sıra dönemin ihtiyaçları doğrultusunda ek konularda da organizasyonlar gerçekleştirilmektedir."
(BC-ÖK-Y)

27.10.2014 18:24:36 TSI
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Güncel kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.