DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.061.804
6° KAYSERİ
Üst banner
Güncel

Dikiş Makinesi İle Aynı Yaşta

Kütahya’da bir terzi, ekmek parasını 46 yıldır hiç değiştirmediği dikiş makinesi ile kazandı. Kent merkezi Balıklı Caddesi üzerinde terzilik mesleğini icra eden 60 yaşındaki Hüseyin Koçyiğit, kendi

28 Ekim 2014 1,1B okunma
Dikiş Makinesi İle Aynı Yaşta
Dikiş Makinesi İle Aynı Yaşta
Kütahya´da bir terzi, ekmek parasını 46 yıldır hiç değiştirmediği dikiş makinesi ile kazandı.
Kent merkezi Balıklı Caddesi üzerinde terzilik mesleğini icra eden 60 yaşındaki Hüseyin Koçyiğit, kendisini ile aynı yaşta olan dikiş makinesi ile adeta yıllara meydan okudu.
Alman markası olan Phoenıx isimli dikiş makinesini mesleği ilk başladığı 1968 yılında satın aldığını dile getiren Koçyiğit, "Senelerce ekmek paramı kazandığım makineyi aldığımda 14 yıl kullanılmıştı. Yani dikiş makinem 60 yıllık. Benimle aynı yaşta. Zaman zaman arıza yapsa da hala kullanıyorum. Ben terzilik mesleğinden emekli oldum. Ancak makinem hala tıkır tıkır çalışıyor. Şu anda fabrikası kapanmış ve markası da ortada olmayan makinemi zaman zaman satmak yönünde teklifler geldi. Fakat ben hiç bir zaman satmayı düşünmedim" dedi.
Hüseyin Koçyiğit, 60 yıllık dikiş makinesini evlatlarına miras olarak bırakmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
(EFE-MET-Y)

28.10.2014 10:12:27 TSI
Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Güncel kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.