Rus uçağının düşmesi Hollanda’yı korkuttu
Hollanda, Rus yolcu uçağının Mısır’da düşmesinin ardından aldığı bir kararla Şarm El Şeyh kentine düzenlenen tüm uçuşları Pazar gününe kadar askıya aldı.

Rusya’nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan yolcu uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüş ve uçakta bulunan 224 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından bazı havayolu şirketleri kente gerçekleştirilen uçuşlarını durdurmaya başladı. Hollanda Dışişleri Bakanı, ülkesinin Şarm El Şeyh’ten gelen ve kente giden tüm uçuşları en azından Pazar gününe kadar durdurduğunu ifade etti.
Hollandalı yetkililer ise, vatandaşlarına Şarm El Şeyh’e seyahat gerçekleştirmemeleri uyarısında bulundu. Hollanda medyasında yer alan haberlerde ise Hollandalı yetkililerin İngiliz araştırmacıların güvenlik koşullarına dair yürüttükleri incelemenin sonucunu bekledikleri kaydedildi.
Pazar günü Belçika’nın en büyük ikinci havayolu şirketi olan Jetairfly’ın Mısır destinasyonundaki tüm uçuşların durdurulduğunu açıklamasının ardından ülkede faaliyet gösteren 3 havayolu şirketi de güvenlik kaygıları nedeniyle uçuşların askıya alındığını bildirmişti. Dün de İngiltere, Şarm El Şeyh’ten gelen ve kente giden tüm uçuşların durdurulduğunu duyurmuştu.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Güncel kategorisindeki diğer haberler

Vali Gökmen Çiçek’in babaannesi son yolculuğuna uğurlandı

ÇOPUROĞLU: “ADALET BAKANIMIZ SAYIN AKIN GÜRLEK İLE TÜRKİYE BULUŞMALARIN…

Yahyalı’da 3 partiden AK Parti’ye katılım

RATEM Heyetinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Ziyaret

RATEM Heyetinden İsmail Faruk Aksu’ya Ziyaret

