Kayseri'de 'terörün Hedef Aldığı Din: İslam' Hutbesi Okundu
Kayseri'de 'terörün Hedef Aldığı Din: İslam' Hutbesi Okundu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye’deki 80 bin camide ve yurt dışındaki 2 binin üzerinde camide okutulan ’Küresel Terörün Hedef Aldığı Din: İslam’ başlıklı hutbe, Kayseri’de de okutuldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün, artan küresel terör olaylarına dikkat çekilmek amacıyla ’Küresel Terörün Hedef Aldığı Din: İslam’ konulu hazırlattığı hutbe, Kayseri’de de cemaate okundu. Kayseri’nin en eski mimari yapılarından olan Hunat Camii’nde müftü yardımcısı Mahmut Taşyapan tarafından cemaate okunan hutbede, İslam’ın öldürmek değil, yaşatma gayesinin bulunduğu ve günümüzde İslam adını kullanan terör örgütlerinin ’Allah-u ekber’ nidalarıyla insanları katlettiğini anlattı.
İslam barış dini olduğunu ve Hz. Muhammed’in (S.A.S) mesajında insanlara barışı emrettiğini anlatan Taşyapan, "Zamanla kimi cahil müntesipler, dinin özünden, ruhundan, hayat veren değerlerinden uzaklaştı ya da türlü hile ve desiselerle uzaklaştırıldı. İnsanı yaşatmak ve ona varlık gayesini anlatmak üzere gelen bir din, nice süfli emellere alet edildi. İslam, bütün hakikatleri insanlığa bildirmişken, kimileri hakikatin sadece kendi ellerinde olduğunu iddia eder hale geldi" diyerek hutbede ki mesajları cami cemaatine anlattı.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Güncel kategorisindeki diğer haberler

Vali Gökmen Çiçek’in babaannesi son yolculuğuna uğurlandı

ÇOPUROĞLU: “ADALET BAKANIMIZ SAYIN AKIN GÜRLEK İLE TÜRKİYE BULUŞMALARIN…

Yahyalı’da 3 partiden AK Parti’ye katılım

RATEM Heyetinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Ziyaret

RATEM Heyetinden İsmail Faruk Aksu’ya Ziyaret

