800 yıllık tarihi camide korkutan yangın!
Konya’da Selçuklu döneminden kalma Alaeddin Camisi'nde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Konya'da Alaeddin Tepesi'nde bulunan Selçuklu döneminden kalma yaklaşık 800 yıllık Alaeddin Camisi'nde saat 22.30 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevreden geçen vatandaşların ihbarı üzerine bir süredir restorasyon çalışmalarının devam ettiği camiye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangının çıktığı bölümde bir kısım halı ve yalıtım malzemelerinin zarar gördüğü belirtilirken, yangının restorasyonda kullanılan yalıtım malzemelerinden kaynaklandığı iddia edildi. Polis ve itfaiye ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Konya’da, 13. asırda inşasına Sultan Birinci Mes’ud zamanında başlanan ve Sultan Alaeddin Keykubad devrinde 1220 senesinde son şeklini alan Alaeddin Camisi çeşitli devirlerde tamirler gördü. Avlusunda Selçuklu sultanlarının sandukaları da bulunan Alaeddin Camisi şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret mekanları arasında yer alıyor.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Güncel kategorisindeki diğer haberler

Vali Gökmen Çiçek’in babaannesi son yolculuğuna uğurlandı

ÇOPUROĞLU: “ADALET BAKANIMIZ SAYIN AKIN GÜRLEK İLE TÜRKİYE BULUŞMALARIN…

Yahyalı’da 3 partiden AK Parti’ye katılım

RATEM Heyetinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Ziyaret

RATEM Heyetinden İsmail Faruk Aksu’ya Ziyaret

