BIST11.722
DOLAR49,45
EURO55,62
ALTIN6.633
BITCOIN4.036.892
14° KAYSERİ
Üst banner
Güncel

Diyarbakır’da olaylar çıktı: 2’si gazeteci, 3 kişi yaralandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonları protesto etmek amacıyla yürümek isteyen gruba, polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 2’si gazeteci, 3 kişi hafif yaralandı. Oğluyla birlikte yoldan geçen bir baba, çocuğunu tazyikli sudan korumak için kendisini siper etti.

24 Şubat 2016 1,1B okunma
Diyarbakır’da olaylar çıktı: 2’si gazeteci, 3 kişi yaralandı
Diyarbakır’da olaylar çıktı: 2’si gazeteci, 3 kişi yaralandı

Diyarbakır’da DTK, DBP, HDP, KJA ve DEM-GENÇ’in çağrısı üzerine Yenişehir ilçesi Esma Ocak önünde bir araya gelen grup, sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek amacıyla Sur ilçesine yürümek istedi. Ancak polis, grubun ilçeye yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup burada açıklama yaptıktan sonra Ofis semtine doğru yürüyüşe geçti. Polis, uyarılarına rağmen dağılmayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Grup içerisinde bulunan bazı şahıslar ise polise taş ve ses bombalarıyla saldırdı. Çıkan olaylarda 2’si gazeteci, 3 kişi hafif bir şekilde yaralandı. 

Olaylar sürerken, oğlu ile birlikte yoldan geçen bir baba çocuğunu tazyikli sudan korumak için kendisini siper etti. Ekinciler Caddesi esnafı ise kepenklerini kapattı.
Kentin bazı bölgelerinde olaylar sürüyor.  

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Güncel kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.