Sur’un dört bir tarafı beton bloklarla çevriliyor
Sokağa çıkma yasağının kısmen devam ettiği, operasyonların ise geçtiğimiz gün sona erdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, tarihi surların aralıkları ve kapıları beton bloklarla kapatıldı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te başlatılan sokağa çıkma yasağı dün kısmen kaldırılmıştı. Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı, operasyonların ise tamamen bittiği tarihi Sur ilçesinde, güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor.
Bu kapsamda, ilçeye ismini veren tarihi Diyarbakır Surları’nın aralıkları ile kapılarına, beton bloklar yerleştirilmeye başlandı. İlçeyi çevreleyen surların zaman içinde tahrip olması nedeniyle oluşan deliklerin de beton bloklarla kapatıldığı görülürken, işlemin güvenlik gerekçesiyle yapıldığı öğrenildi.
Tarihi surların arasındaki açıklıklar ile kapılardan teröristlerin kaçmasını veya girmesini önlemek için yerleştirilen blokların, ileriki tarihlerde kaldırılacağı öğrenildi.
Bilindiği üzere, UNESCO'nun 39. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri de Dünya Kültür Mirası olarak tescillenmişti.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Güncel kategorisindeki diğer haberler

Vali Gökmen Çiçek’in babaannesi son yolculuğuna uğurlandı

ÇOPUROĞLU: “ADALET BAKANIMIZ SAYIN AKIN GÜRLEK İLE TÜRKİYE BULUŞMALARIN…

Yahyalı’da 3 partiden AK Parti’ye katılım

RATEM Heyetinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Ziyaret

RATEM Heyetinden İsmail Faruk Aksu’ya Ziyaret

