DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.014.390
12° KAYSERİ
Üst banner
Güncel

Özgecan'ın ailesinden ilk açıklama!

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken’in cezaevinde öldürülmesine, Özgecan’ın annesi Songül Aslan’ın tepkisi, “Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez” oldu.

11 Nisan 2016 1,2B okunma
Özgecan'ın ailesinden ilk açıklama!
Özgecan'ın ailesinden ilk açıklama!

Özgecanın ailesinden ilk açıklama!

Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nde silahlı saldırıya uğrayan Özgecan’ın katili Suphi Altındöken’in ölmesi, babası Necmettin Altındöken’in ise ağır yaralanması olayına Aslan ailesinin tepkisi birer cümle oldu. Özgecan’ın annesi Songül Aslan, “Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez” derken, babası Mehmet Aslan ise “Öldülerse diyecek bir sözüm yok” demekle yetindi.

“ÇOK BOYUTLU OLARAK ARAŞTIRILMASI GEREKEN BİR OLAY”

Öte yandan, Aslan ailesinin avukatı Sevim Küçük, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en yüksek güvenlikli bir ceza infaz kurumunda böyle bir olayın meydana gelmesinin düşündürücü olduğunu ve çok boyutlu olarak araştırılması gerektiğini söyledi. Avukat Küçük, “Bize gelen bilgilere göre Suphi Altondöken’in öldürüldüğü, babasının da ağır yaralı olduğu şeklinde. Ben hem bir hukukçu hem bir kadın olarak şiddet gören ve öldürülen her kadının acısını içimde sonuna kadar hissediyorum. Ama ne olursa olsun benim düşüncem, şiddet uygulayan ya da kadınları öldüren kişilerin hakkında verilen mahkeme kararlarının hukuk çerçevesinde infazı yönündedir. Zaten bizim mücadelemiz de o, yani bir hukuk mücadelesi veriyorsak hukuki olarak sonuçlanmasıdır. Biz kesinlikle hukuki sürecin devam etmesini düşünüyoruz ve öngörüyoruz. Ama şu ayrı bir soru işareti, Türkiye’nin en yüksek güvenlikli ceza infaz kurumunun havalandırmasında bir ateşli silahla iki tutuklunun vurulması gerçekten düşündürücü. Bu bence çok boyutlu olarak araştırılması gereken bir olay” dedi.
Özgecan davasının henüz kesinleşmediğini, davanın temyiz edildiğini belirten Küçük, “Bizim dava açısından ölen kişi yönünden dava düşecek. Zaten henüz kesinleşmemiş bir dava. Diğerleri yönünden, babanın ağır yaralı olduğu söyleniyor, onlar yönünden dava devam edecek. Dava zaten şu anda temyizde. Zaten hem sanık müdafileri tarafından temyiz edildi hem de hükmedilen ceza miktarı itibariyle zaten temyizi zorunlu olan bir karardır. Şu anda dosya halen Yargıtay’da” diye konuştu. 

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Güncel kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.