Şehit asker memleketine uğurlandı
Diyarbakır’ın Hani İlçe Jandarma Karakolu’na terör örgütü mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk’ün cenazesi, düzenlenen törenle memleketine gönderildi.
Diyarbakır’ın Hani İlçe Jandarma Karakolu’na dün akşam teröristlerce bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit olurken, 37 asker ise yaralandı. Bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk için Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, vatandaşlar ve bombalı saldırıda yaralanan askerler katıldı.
Şehidin cenazesinin ambulanstan alınarak katafalka taşınmasıyla başlayan tören bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Yapılan konuşmaların ardından dini vecibelerin yerine getirildiği törende, şehidin silah arkadaşları olan ve dünkü saldırıda yaralanan askerler gözyaşlarını tutamadı. Yaralı askerler, Şehit Cantürk’ü asker selamıyla uğurladı.
Düzenlenen törenin ardından Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk’ün cenazesi memleketi Giresun’a gönderildi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Güncel kategorisindeki diğer haberler

Vali Gökmen Çiçek’in babaannesi son yolculuğuna uğurlandı

ÇOPUROĞLU: “ADALET BAKANIMIZ SAYIN AKIN GÜRLEK İLE TÜRKİYE BULUŞMALARIN…

Yahyalı’da 3 partiden AK Parti’ye katılım

RATEM Heyetinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Ziyaret

RATEM Heyetinden İsmail Faruk Aksu’ya Ziyaret

