KOCASİNAN’DA TIBBi VE AROMATİK BİTKİLER ÜRÜN VERMEYE BAŞLADI
Kocasinan Belediyesi tarafından, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde Erkilet bölgesinde kurulan tıbbi ve aromatik bitkiler ürünlerini vermeye başladı. Tıbbi tedavi ve endüstriyel amaçlı bitkiler yetiştirmeye başlayan Kocasinan Belediyesi, çiftçilere alternatif ürün çeşitleri sunarak, Kayseri’ye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’da, tarım, ticaret ve sanayi gibi her alanda bölgesel kalkınmaya dönüşecek bir politika oluşturduklarını vurguladı.
“Hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarımızla her zaman çiftçinin yanındayız.” diyen Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımda, ilçemizi daha iyi seviyelere getirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede ilçe tarımının daha fazla gelişmesine katkı sağlamak için bölgede yüksek gelir getirici tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini yaygınlaştırdık. Yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde yetiştirmeye başladığımız; lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya, nane gibi tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı. Bu ürünler çiftçilerimize yeni bir endüstri, yeni bir gelir kapısı olacak.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, ilçe tarımının daha fazla gelişmesine katkı sağlamak için bu tarz projelere önem verdiklerini sözlerine ekledi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kayseri kategorisindeki diğer haberler

MHP MELİKGAZİ’DEN MİMARSİNAN ÇIKARMASI: TALEPLER YERİNDE DİNLENDİ

MHP KOCASİNAN’DAN MUHTARLAR GÜNÜ’NE DAMGA VURAN BULUŞMA

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Akkışla’da gilaburu hasadı yapıldı

Bünyan’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Anlamlı Kültür Gezisi

