DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.010.975
13° KAYSERİ
Üst banner
Güncel

Yıldırım-Mirziyoyev görüşmesi

Başbakan Yıldırım, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'le Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi.

27 Ekim 2017 941 okunma
Yıldırım-Mirziyoyev görüşmesi
Yıldırım-Mirziyoyev görüşmesi

Başbakan Binali Yıldırım, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'le Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ile Özbekistan arasında yeniden canlanan ikili ilişkilerden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Görüşmede ayrıca, başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda ivme kazanan ikili iş birliğinin daha da ilerletilmesine yönelik ortak irade bir kez daha teyit edildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Topkapı ziyareti sırasında Kutsal Emanetler bölümünün istisnai olarak açılmış olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletirken, Başbakan Yıldırım'ı Özbekistan'a davet etti. Öte yandan görüşmede FETÖ ile mücadeleye ilişkin konular da ele alındı.

Daha sonra her iki ülkeden bir grup yatırımcı iş adamının katıldığı iş toplantısına geçildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türkiye'den iş adamlarını dinledi ve Özbekistan'a davet etti. Görüşmelerde ekonomik ilişkilerin süratle geliştirilmesi iradesi dile getirildi.

Görüşmede, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da hazır bulundu.

 

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Güncel kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.