ABD, Türk pilotlara F-35 eğitimi vermeme kararı aldı
ABD’nin F-35 eğitimi için ilave Türk pilotlarını kabul etmeme kararı aldığı bildirildi.
İngiliz medyasında, iki Amerikan kaynağına dayandırılan haberde, ABD'nin F-35 savaş uçaklarını kullanmaları konusunda eğitilmeleri amacıyla ülkeye gelmesi beklenen Türk pilotları kabul etmeyi durdurma kararı aldığını iddia edildi. Haberde, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini Rusya'dan almaktan vazgeçmesi durumunda ABD'nin de kararından vazgeçebileceği belirtildi. Öte yandan, kararın gelecek dönem için eğitim alması beklenen Türk pilotları etkileyeceği aktarıldı.
İngiliz medyası, 29 Mayıs'ta yaptığı haberde ise ABD'nin, Türk pilotlara verilen F-35 eğitimini sonlandırmayı ciddi bir şekilde düşündüğünü yazmıştı.
İki NATO müttefiki olan ABD ve Türkiye arasında bir süredir F-35 savaş uçağı konusunda, tehdit oluşturabileceği iddiasıyla Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri yüzünden gerilim yaşanıyor.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Dünya kategorisindeki diğer haberler

ÇOPUROĞLU’NDAN HIZLI TREN PAYLAŞIMI: GELİYOR, GELMEKTE OLAN

MİLLETVEKİLİ CINGI’DAN “AVRUPA’DA AİLE KAVRAMININ KORUNMASI” İÇİN KRİTİ…

CINGI’DAN AVRUPA KONSEYİ’NDE SERT ÇIKIŞ

LATİF ERSOY’DAN ANLAYANA!

KAYSERİ ŞEKER'DE OLAĞAN MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

