DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.084.108
6° KAYSERİ
Üst banner
Kayseri

BÜYÜKKILIÇ’TAN İLK DEVLET TİYATROSU OYUNU MÜJDESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun ilk oyununun 28 Şubat’ta sahneleneceğini açıkladı.

17 Şubat 2020 1,2B okunma
BÜYÜKKILIÇ’TAN İLK DEVLET TİYATROSU OYUNU MÜJDESİ
BÜYÜKKILIÇ’TAN İLK DEVLET TİYATROSU OYUNU MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi kültür ve sanatta da önemli bir şehir yapmak için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun kurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yoğun gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, bu gayretlerin sonucu olarak Kayseri Devlet Tiyatrosu için çalışmaların başladığını belirtti.

Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun kurulması için Şehir Tiyatrosu’nu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devrettiklerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Tiyatrosuyu daha modern hale getirmek için kısmi tadilat çalışmalarını sürdürüyoruz. ‘Kayseri aynı zamanda tiyatro şehri de olacak’ dedik ve sözümüzde durduk. Girişimlerimiz sonucu ilk oyun 28 Şubat’ta sahnelenecek” dedi.

Devlet Tiyatroları, İskender Pala’nın yazdığı Leyla ile Mecnun adlı oyunu 28 Şubat’ta Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda sahneye koyacak. Oyun, 29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde de Kayserili tiyatroseverlerle buluşacak.    

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Kayseri kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.