DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.072.357
5° KAYSERİ
Üst banner
Dünya

Kuzey Kore, Kore-İrtibat Bürosu’nu hedef aldı

Kuzey Kore, Kaesong kentinde fiili bir elçilik olarak işlev gören Kore-İrtibat Bürosu’nu hedef aldı. Güney Kore sınırına yakın olan kentte, binanın imhası sırasında meydana gelen patlamanın ise endişe yarattığı bildirildi.

16 Haziran 2020 3,9B okunma
Kuzey Kore, Kore-İrtibat Bürosu’nu hedef aldı
Kuzey Kore, Kore-İrtibat Bürosu’nu hedef aldı

Kuzey Kore’nin Güney Kore sınırında yer alan Kaesong kentinde meydana gelen patlamanın nedeni ortaya çıktı. Güney Koreli yetkililer, Kaesong’daki fiili bir elçilik olarak işlev gören, resmi diplomatik ilişkilerin yokluğunda Kuzey ve Güney Kore’nin ortak irtibat bürosu olan Kore-İrtibat Bürosu’nun imha edildiğini doğruladı. İmha sırasında meydana gelen patlama endişeye neden olmuştu.


KIM JOGN-UN’UN KIZ KARDEŞİ, “ÇÖKÜŞÜNE TANIK OLACAKSINIZ” DEMİŞTİ


Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore’yi ‘düşman’ olarak nitelendirdi. Kuzey Kore ve Güney Kore sınırında bulunan Kore-İrtibat Bürosu’nu ise ‘işe yaramaz’ olarak değerlendirerek, “Yakında çöküşüne tanık olacaksınız” demişti.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Dünya kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.