VAROL, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilğili mesaj yayomladı.
Bugün, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilişinin 72. Yıl dönümünü yaşamaktayız.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine göre ‘’ Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar.’’ ilk maddede yer almaktadır. Bu maddeye göre İnsan hakları, kısaca anlam itibariyle sırf insanın, insan olması nedeniyle sahip olduğu haklardır. Irk, dil, din, cinsiyet ayrımı yapmadan bütün insanlar eşit haklara sahiptir.
İnsan hakları, uzun zamandan beri Türkiye’nin gündeminde ilk sıraya yerleşen konular arasında yer almaktadır. Her ne kadar İnsan hakları batıda ortaya çıkmış gibi görünse de aslında batı ülkelerinde 19. Yüzyılda anayasalarının ortaya çıkması ile kabul edilmeye başlanmıştır. Oysaki İslam ülkelerine baktığınız zaman insan haklarının değişmez kuralları olan hürriyet, eşitlik ve adalet İslamiyet’in başlangıcından itibaren kutsal metinlerde yer almaktadır. ‘’ Yer ve gökler adaletle ayakta durmaktadır.’’ Sözüyle Peygamber Efendimiz adaletin önemini bizler için vurgulamıştır.
Bu duygu ve düşünceler ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kayseri kategorisindeki diğer haberler

MHP MELİKGAZİ’DEN MİMARSİNAN ÇIKARMASI: TALEPLER YERİNDE DİNLENDİ

MHP KOCASİNAN’DAN MUHTARLAR GÜNÜ’NE DAMGA VURAN BULUŞMA

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Akkışla’da gilaburu hasadı yapıldı

Bünyan’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Anlamlı Kültür Gezisi

