DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.081.504
5° KAYSERİ
Üst banner
Kayseri

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BAHARIN HABERCİSİ NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI, ÖRSTE DEMİR DÖVDÜ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen baharın habercisi Nevruz Bayramı kutlamalarına katıldı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte Nevruz ateşini yakarken, ateşin üzerinden atladı, örste demir dövdü.

21 Mart 2022 1,4B okunma
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BAHARIN HABERCİSİ NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI, ÖRSTE DEMİR DÖVDÜ
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BAHARIN HABERCİSİ NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI, ÖRSTE DEMİR DÖVDÜ

Erciyes Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Kayseri Valiliği, Erciyes Üniversitesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü birlikteliğinde düzenlenen Nevruz Bayramı Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, Tuğgeneral Dr. Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erciyes Üniversitesi Rektörvekili Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Şükür Dursun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

TÜRK CUMHURİYETLERİNİN BAYRAKLARI AÇILDI, EZGİLERİ SESLENDİRİLDİ

Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nde ve Türkiye’de geleneksel olarak kutlanan ve baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eden Nevruz Bayramı’nda, aralarında Türk dünyasından öğrencilerin yer aldığı kutlamalarda, Türk bayrağı ile Türk Cumhuriyetleri’nin bayrakları açılırken, Türk dünyası ezgileri de seslendirilerek halk oyunları gösterisi yapıldı.

BÜYÜKKILIÇ NEVRUZ ATEŞİNDEN ATLADI, DEMİR DÖVDÜ

Renkli görüntülere sahne olan Nevruz Bayramı kutlamalarında, Nevruz ateşini yakan Büyükkılıç, geleneksel hale gelen ateş üzerinden atlama etkinliğine katıldı ve Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsil eden örs üzerinde demir dövme etkinliğini yaptı.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Kayseri kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.