BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’TE ECDADIN İZİNDEN GİDEN GENÇLİK YETİŞİYOR
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), yoğun ilgi gören kurslara katılan öğrencilere milli ve manevi duyguları aşılamaya yönelik faaliyetler kapsamında Milli Mücadele Müzesi’ne ziyaret programı düzenledi.
Binlerce vatandaşa dokunan mesleki eğitim ve kurslarla takdir toplayan KAYMEK, özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kurslar ve çeşitli faaliyetlerle milli ve manevi değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda KAYMEK eğitmenleri tarafından, KAYMEK Gençlik Merkezleri Erciyes Tesisi öğrencilerine, tarihi Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi gezdirildi.
Son sınıf öğrencilerinin tamamı eğitimlerini yarıda bırakıp cepheye giden ve Sakarya Muharebesi'nde şehitlik mertebesine ulaştıkları için 1921’de mezun veremeyen Kayseri Lisesi’nde duygusal anlar yaşayan öğrenciler, minnet ve saygıyla ecdada dualar etti.
Gezide, müzede sergilenen eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler, çok etkilendiklerini dile getirerek, KAYMEK’in sunmuş olduğu imkânlardan dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.
ÖĞRENCİLER HEM GEZİYOR, HEM ÖĞRENİYOR
KAYMEK, öğrencilerine yönelik tarihi ve kültürel gezilerin yanı sıra, eğitici ve öğretici geziler de düzenliyor. Ayrıca, KAYMEK Gençlik Merkezleri Mithatpaşa Tesisi öğrencileri, ata sporu olan Okçuluk ile tanışırken, KAYMEK Gençlik Merkezleri Ziya Gökalp Tesisi öğrencileri de birlikte Bilim Merkezi’ni gezdi.
KAYMEK Gençlik Merkezleri TOKİ Tesisi öğrencileri ise hayvanat bahçesini ziyaret ettiler.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kayseri kategorisindeki diğer haberler

MHP MELİKGAZİ’DEN MİMARSİNAN ÇIKARMASI: TALEPLER YERİNDE DİNLENDİ

MHP KOCASİNAN’DAN MUHTARLAR GÜNÜ’NE DAMGA VURAN BULUŞMA

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Akkışla’da gilaburu hasadı yapıldı

Bünyan’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Anlamlı Kültür Gezisi

