ERÜ Hastaneleri Uyku Bozuklukları Merkezi, TUTD Tarafından Reakredite Edildi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde hizmet veren Uyku Bozuklukları Merkezi, Türk Uyku Tıbbi Derneği (TUTD) tarafından 5 yıllığına reakredite edildi.
ERÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı, TUTD Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Nöroloji Derneği (TND) Uyku Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sevda İsmailoğulları, reakredite olan Uyku Bozuklukları Merkezi hakkında yaptığı açıklamada, “Uyku Bozuklukları Merkezimiz, uluslararası standartlarda, tüm uyku bozuklukları ve uyku ile ilişkili hastalıkları teşhis ve tedavi edebilir. Uyku bozuklukları ile ilişkili konularda araştırma yapabilir, teknik ve bilimsel yeterlilik düzeyindedir ve bu yüzden TUTD tarafından Yenilenmiş Akreditasyon Sertifikasını almaya hak kazanmıştır” diye konuştu.
Prof. Dr. Sevda İsmailoğulları, “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde bulunan Uyku Bozuklukları Merkezi, Türkiye’nin en eski uyku merkezlerinden biridir. İlk akreditasyonu 26.09.2002 yılında olmuş, o tarihten beri düzenli olarak reakredite olmuş, uyku hekimi ve teknisyeni yetiştiren, hasta hizmeti ile birlikte uyku ile ilgili araştırmaların da yapıldığı bir merkezdir” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Erciyes Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kayseri kategorisindeki diğer haberler

MHP MELİKGAZİ’DEN MİMARSİNAN ÇIKARMASI: TALEPLER YERİNDE DİNLENDİ

MHP KOCASİNAN’DAN MUHTARLAR GÜNÜ’NE DAMGA VURAN BULUŞMA

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Akkışla’da gilaburu hasadı yapıldı

Bünyan’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Anlamlı Kültür Gezisi

