DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.062.810
6° KAYSERİ
Üst banner
Kayseri

ATATÜRK ve CUMHURİYET İÇİN SÜMER İSMİ DEĞİŞTİRİLEMEZ

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, "Sümer Mahallesinin isminin değiştirilmesinin asıl nedeni Atatürk ve Cumhuriyet isimlerinin değiştirilmesi mi istenmektedir" dedi.

16 Ekim 2023 1,2B okunma
ATATÜRK ve CUMHURİYET İÇİN SÜMER İSMİ DEĞİŞTİRİLEMEZ
ATATÜRK ve CUMHURİYET İÇİN SÜMER İSMİ DEĞİŞTİRİLEMEZ

''Her şehrin ruhunu yansıtan eserleri isimleri vardır. İlimizin sembol mahallelerinden olan ve ilk planlı Mahallesi olma özelliğine sahip Sümer mahallesinin tarihten silinmesine neden olacak değişikliğe gidilmiştir. Sümer Mahallesi’nin bir diğer anlamı da Cumhuriyetimizin önemli mihenk değerlerinden ve sembollerinden olan Sümer Bez Fabrikasıdır.

O bölge fabrikalarıyla spor alanlarıyla okullarıyla evleriyle ilk planlı mahalle olması ile şehrinin en kadim ve maneviyatı en yüksek değerlerindendir. En önemlisi kurulduğundan beri Cumhuriyetimizin ilk fabrikalarından biri olan Sümer Bez Fabrikasının Cumhuriyet ile bir değerdir. Sümer ismini kaldırarak Atatürk’ün ve Cumhuriyet'in değerlerini bir bir yok etme isteği mi yatıyor?  o kadar maneviyatı olan Sümer isminin kaldırılmasını kınıyor ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Kayseri kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.