DOLAR49,45
EURO55,62
BITCOIN4.010.975
13° KAYSERİ
Üst banner
Kayseri

MİLLETE YAPILAN KANLI DARBE! 1960

27 Mayıs 1960 kanlı askeri darbesinin üzerinden 64 yıl geçti. Türkiye’de milletin iradesini bir türlü kabul etmeyen sahte cumhuriyetçi ve milli irade düşmanları, 27 Mayıs 1960 günü Türk Silahlı Kuvvetlerini maşa olarak kullanıp haksız bir uygulama ile ezici bir çoğunlukla iktidara gelen Demokrat Parti iktidarını alaşağı edip millet iradesine kanlı bir darbe ile son vermişlerdir

27 Mayıs 2024 931 okunma
MİLLETE YAPILAN KANLI DARBE! 1960
MİLLETE YAPILAN KANLI DARBE! 1960

Kanlı darbecilerin oluşturduğu hak, hukuk ve adalet tanımayan Yassıada mahkemelerinde halkın oylarıyla iktidara gelen Başbakan Adnan MENDERES, bakanlardan Fatin Rüştü ZORLU ve Hasan POLATKAN hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden, hukuk ayaklar altına alınarak asılarak idam edilmiş, Cumhurbaşkanı Celal BAYAR, bakanlar ve parti yöneticileri de ağır hapis cezalarına çarptırılmışlardır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!

64 yıl önce milli irade ve hukuk düşmanı darbeciler tarafından idam edilen seçilmiş Başbakan Adnan MENDERES, bakanlar Fatin Rüştü ZORLU ve Hasan POLATKAN’ı rahmetle anıyoruz. Hâlâ yürürlükte olan ve bugüne kadar birçok masumun katline gerekçe olan darbe anayasası ve kanunlarının bir an önce ortadan kaldırılarak, temel insan hakları ve erdemli toplum hayatını inşa edici yeni hukuki düzenlemelerin bir an önce yapılarak hayata geçirilmesi için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM, siyasi partiler ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarını görev almaya davet ediyoruz.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Kayseri kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.