KASKİ, KAYIP KAÇAKLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde suda yaşanabilecek kayıp kaçakları en minimum seviyelerde tutabilmek için son teknoloji cihazlar ile faaliyetlerini sürdürüyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın “Kayseri’de su çeşmeden içilir” anlayışı ile vatandaşlara memba kalitesinde su ulaştırmak için sürekli yeni kaynak arayışlarına giden, diğer yandan sudaki kayıp kaçak oranlarını en minimum seviyelere düşürmek isteyen Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kent genelinde faaliyetlerini aralıksız şekilde sürdürüyor.
Hem tasarruf etmek hem de mevcut kaynakları korumak isteyen KASKİ, SCADA (Veri Tabanlı İzleme Sistemi Merkezi) sayesinde içme suyunu koruma altına alıyor.
Kuraklık senaryolarına karşı önlem alarak, akustik yer mikrofonu cihazları ile arama tarama çalışmaları hızlandırılırken yüzeye çıkmayan içme suyu arızaları tespit edilerek onarılıyor. Bu sayede hem su kaybının önüne geçiliyor, hem de ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlanıyor.
KASKİ tarafından yapılan açıklamada kayıp kaçaklarda; su tesisatındaki boruların zamanla yıpranması, bağlantı yerlerinin deforme olması, şebeke borularının ekonomik ömrünü yitirmesi gibi pek çok nedenin etkili olduğu belirtildi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kayseri kategorisindeki diğer haberler

MHP MELİKGAZİ’DEN MİMARSİNAN ÇIKARMASI: TALEPLER YERİNDE DİNLENDİ

MHP KOCASİNAN’DAN MUHTARLAR GÜNÜ’NE DAMGA VURAN BULUŞMA

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Akkışla’da gilaburu hasadı yapıldı

Bünyan’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Anlamlı Kültür Gezisi

