BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “YAPAY ZEK” VE “AKILLI ŞEHİRCİLİK” İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Başkan Büyükkılıç, şehri geleceğe hazırlayacak gençlere ve bilim insanlarına fırsat verecek uygulamalar hazırladıklarını, Akıllı Şehir projeleri ile kentteki insanların hayatını kolaylaştırdıklarını ifade etti.
Uluslararası Yapay Zekâ Hukuku ve Hukukta Dijitalleşme Sempozyumu, Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Türkiye Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen sempozyuma Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, “Günün koşullarına uyarlanacak çalışmada, değişik şehirlerimizden teşrif eden bilim insanlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi.
“Ev Sahipliğini Onurlu Bir Şekilde Gurur Duyarak Yaparız”
Bu alanda yerelde yapılacak çalışmalarda Kayseri Büyükşehir Belediye olarak ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Büyükkılıç, “Daha sonraki süreçte mutlaka yerellerle ilgili yapmamız gerektiğini, ev sahipliğini onurlu bir şekilde gurur duyarak yapacağımızı da ifade ederek, birlikte olmayı arzu ettiğimizi buradan paylaşmak istiyorum” diye konuştu.
Büyükkılıç, şehri geleceğe hazırlayacak gençlere ve bilim insanlarına fırsat verecek uygulamalar hazırladıklarını, Akıllı Şehir projeleri ile kentteki insanların hayatını kolaylaştırdıklarını ifade etti.
Ekibin bu anlamda güzel çalışmalar yaptığını, iş birlikleri halinde çalışmalar sürdürdüğünü kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Hepimizi ve şehrimizi geleceğe taşımak mecburiyetindeyiz. Yerelden, ulusaldan öte küresel çalışmalarda yer almak için hazırlıklarımızı yapmalıyız. Anadolu şehirlerini cazibe merkezi haline getirmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulunurken Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Kayseri’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye Bilimler Akademisi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Program sonunda hediye takdimi gerçekleştirildi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kayseri kategorisindeki diğer haberler

MHP MELİKGAZİ’DEN MİMARSİNAN ÇIKARMASI: TALEPLER YERİNDE DİNLENDİ

MHP KOCASİNAN’DAN MUHTARLAR GÜNÜ’NE DAMGA VURAN BULUŞMA

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Akkışla’da gilaburu hasadı yapıldı

Bünyan’dan Şehit Yakınları ve Gazilere Anlamlı Kültür Gezisi

