Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2025'in en iyilerini açıkladı
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel olarak düzenlediği Ödüllü Medya Yarışması sonuçlandı. 9 kategoride birinciler belirlenirken, jüri tarafından 7 gazeteciye de mansiyon ödülü verildi.
02 Temmuz 20261,2B okunma
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2025'in en iyilerini açıkladı
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) tarafından geleneksel olarak düzenlenen "KGC Ödüllü Medya Yarışması" sonuçlandı. Bu yıl yeni bir formatla gerçekleştirilen yarışmada 9 ayrı kategoride dereceye giren isimler belli oldu. Jüri değerlendirmesi sonucunda ayrıca 7 gazeteci mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmanın değerlendirme toplantısı, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ başkanlığında KGC Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Sonuçlara ilişkin değerlendirmede bulunan KGC Başkanı Metin Kösedağ, medya yarışmalarının gazetecilik mesleğinin gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, bu organizasyonların başarılı çalışmaları görünür kıldığını, mesleki kaliteyi ve rekabeti teşvik ettiğini ifade etti. Kösedağ, yarışmaların gazeteciler arasındaki birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini, özellikle genç gazetecilerin daha nitelikli çalışmalara yönelmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Kösedağ ayrıca, program kapsamında yalnızca yarışmada dereceye giren gazetecilerin değil, yerel ve ulusal basında başarılı çalışmalarıyla öne çıkan, mesleğe uzun yıllar hizmet etmiş isimlerin de farklı kategorilerde ödüllendirileceğini, bu isimlerin ilerleyen günlerde açıklanacağını kaydetti.
KGC Medya Yarışması'nda dereceye giren gazetecilere ödülleri, 24 Temmuz 2026 tarihinde düzenlenecek Erciyes Basın Ödülleri Töreni'nde verilecek. Törenin yeri ve saati ise daha sonra duyurulacak.