
Bizim Çocuklar İspanya’yı Şaşkına Çevirdi
Futbolda dünyanın en kaliteli, en disiplinli ve göze hoş gelen oyun örneklerini sergileyen İspanya'ya Sevilla’da misafir olan Türkiye, Konya'dan çok daha farklı bir tablo çizdi.
Oynadığı futboldan çok Bizim Çocuklar; sergilediği mücadele, grupta İspanya’ya atılan ilk gol, İspanya’nın gollü ilk beraberliği… Sonrasında İspanya’nın ilk kez yenik duruma düşmesi ve iki gollü beraberlikle maçı tamamlamasıyla ilklerin gecesini yaşadı.
Yüzyılda bir ikinci kez İspanya’yı yenik duruma düşürdük ama bu kez deviremedik. Iskaladığımız toplarla İspanyollara asist yaptık.
İspanya ile birlikte Türkiye play off bileti almayı başardığı grubun son maçında Montella hazırladığı stratejik ilk 11 ile çoktan ‘benim hedefim play off’ mesajı verdi. Marttaki play off hazırlığını başlattığının ilk fişeğini atmış oldu.
Biz de Sinyor Montella geldiği günden beri ısrarla bunun doğru olduğunu vurguladık. Haklılığımızın anlaşılması İspanya maçına kaldı.
Deniz Gül, Türkiye sabit bir santrafor oynadığında dünya devi İspanya'ya bile gol atılabileceğini göstermiş oldu.
Türkiye başlangıçta hayal bile etmediği bir skoru yakalamıştı. Ama maç daha bitmemişti.
İspanyolların kimyası bozuldu iyi mi?
Şaşkına döndüler.
Nasıl olmasındı? Grupta ilk kez gol yediler.
Böyle bir duyguyu ilk kez yaşıyorlardı. Daha önce hiç yaşamadılar.
Türkiye, belki de hayal edemediği nitelikte İspanya gibi bir dünya devinden üstelik İspanya'da bir puan çıkardı. Saman alevini andıran aralıklı oyunumuz vardı fakat özellikle ikinci yarıda gösterilen mücadele alkışı hak ediyordu.
Alman hakem Felix İspanyollar yenilmesin diye elinden geleni yapsa da Türkiye'ye gösterdiği mücadele ile tarihi değiştirdi. Hiç gol yemeyen İspanya'ya hem de evinde iki gol birden attı. İspanyol Teknik Direktör Fuante çıldırdı.
Bizim çocukların mücadele azmi, attıkları ilk gol sonraki gelen motivasyon, ikinci golle başarının aslında sürpriz olmadığını gösterdi.
Sevgili Bizim Çocuklar ‘bu başarı sizin eseriniz’. Kutlarım…
Mart'ta görüşürüz…
İnşallah…
