Hüseyin Baş: “Kızılay’ın 140 bine sattığı çadırı biz 32 bine aldık”
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş deprem bölgelerini ziyareti kapsamında Malatya’da incelemelerde bulundu.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş deprem bölgelerini ziyareti kapsamında Malatya’da incelemelerde bulundu.
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Kayseri’nin Hacılar ilçesi merkezli meydana gelen deprem sonrasında bazı sosyal medyada hesaplarında çıkan Hürmetçi Sazlığında bir bölümün yarıldığına dair çıkan haberleri yalanladı. İlmek, “Ekibimiz tarafından yapılan ayrıntılı saha incelemesinde böyle bir yarılmanın olmadığı ve fay hattının da görünür bir şekilde ortaya çıkmadığını tespit ettik. Bölgede gerçekleşmiş olan çatlaklar alanın doğasından kaynaklı çatlaklardır” dedi.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 2023 yılında yapılacak olan çalışmaların planlandığı toplantı düzenledi.Yapılan toplantıya belediye başkan yardımcıları, birim müdür ve amirleri ile ilgili personeller katıldı.Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Esat Öztürk; “ 2022 yılının değerlendirmesi ve 2023 yılının planlamasını yaptığımız toplantımız oldukça verimli geçti. Geçen yıl ki çalışmalarından dolayı personellerime yürekten teşekkür ediyorum.
Kayseri’de yaşayan yabancı uyruklu bir şahıs iddiaya göre 2 kişi tarafından ikinci katın penceresinden atıldı. Ağır yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı.
ÖSYM tarafından lise öğrencilerinin geleceklerini şekillendirecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ne zaman yapılacağı duyuruldu. Sınav takvimine göre, 17-18 Haziran'daki YKS oturumları için başvurular bugünden itibaren başladı.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., halka arz için 3 Mart'ta Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. Başvurunun onaylanmasının ardından 106 milyon adet payların halka arzı gerçekleştirilecek.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Ramazanı Şerifin habercisi olan Berat gecesine kavuşmanın sevincini yaşadığımızı belirten Başkan Gülsoy mesajında “Deprem felaketinin yaralarını birlik ve beraberlikle saralım. Berat gecesi, rahmet ve mağfiret dilemenin tam vaktidir.” dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Berat Kandili dolayısıyla bir açıklama yaparak; “Berat Kandili’nin tüm İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, depremzedelerin kıyafet ihtiyaçlarını karşılaması için merkez haline dönüştürülen Sosyal Market’i ziyaret edip, depremzede ailelerle bir araya geldi. Kayseri halkına ve Başkan Çolakbayrakdar’a dualar eden depremzede aileler; “Kayseri’de kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Yüreklerimize su selptiniz ve acılarımızı hafiflettiniz” dedi.
Spor Toto Süper Lig'de Yukatel Kayserispor ile Fenerbahçe arasında Cumartesi günü oynanacak maça Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmayacağı açıklandı.
Süper Lig’de bazı erteleme maçlarında tribünlerden ‘Hükümet istifa’ tezahüratlarının ardından Kayserispor resmi internet sitesinden açıklama yayınlanmıştı. Açıklama sonrası Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın avukatı aracılığıyla hakaret ve provokatif paylaşımlar gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.
Deprem sonrası Elbistan’da kurulan çadır kent sorumlu olan İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, “Konteyner kentler inşa edilinceye kadar çadır kentlerde sürdürülebilir bir hayat kurmaya gayret ediyoruz” dedi.
Depremin ardından Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinin ihya edilmesi amacıyla görevlendirilen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “Yaklaşık 30 araçla 3 belediyemiz Göksun ilçemize geldik. Saha inceleme fırsatımız oldu, büyük bir yıkım var. Özellikle de Göksun’un köy bölgelerinde. İnşallah en kısa zamanda yaraları saracağız. Devlet, millet el ele bu yükün altından kalkacağız” dedi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı deprem sonrası tüm Türkiye seferber oldu ve afet bölgelerine destekler gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı destekli Hacılar Kaymakamlığı koordinatörlüğünde halk eğitim merkezinde deprem bölgesindeki vatandaşlar için uyku tulumu dikiliyor.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle birlikte birçok il ağır hasar aldı. Deprem bölgesine deprem anından itibaren destekler sürüyor. Kayseri’de de organize olan hayırsever iş adamı ve gönüllü vatandaşlar, deprem bölgesine 34 bin litre benzin ve mazot desteğinde bulundurlar.