MSB, Asos'ta PKK'lı teröristlere yönelik hava harekatının detaylarını paylaştı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Irak’ın kuzeyinde Asos’ta gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin detayları paylaştı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Irak’ın kuzeyinde Asos’ta gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin detayları paylaştı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar Türkiye’de 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladıklarını, 12 milyon vatandaşın güvenli konutlarda yaşamasını sağladıklarını söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi çerçevesinde 5 bin konutun temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı gibi 25 Ekim’de büyük bir coşkuyla atacaklarını bildirdi. Bakan Kurum 5 bin konutun temelinin 17 ilde atılacağını açıklarken, “İlk Evim” projesiyle ilgili yeni görseller de ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.
Irak’ın kuzeyindeki Asos’ta yer alan terör yuvaları, savaş uçakları, tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ve İHA'ların görev aldığı hava harekatı ile vuruldu. Barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargahın bulunduğu 16 hedefin tahrip edildiği harekatta, terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı bir yer de imha edildi.
Mersin’de polisevine düzenlenen terör saldırısı sırasında gözlerini kırpmadan meslektaşlarının yardımına koşan bekçi ve polis memurları, saldırı gecesinde yaşananları anlattı. Kahramanlar, o gece 100’den fazla kişinin bulunduğu polisevine teröristleri yaklaştırmamak için canla başla mücadele verdiklerini söylediler.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Elbette Yunanistan uluslararası hukuka aykırı bir şekilde silahlandırılmış adaların statüsünü ihlal ederken bizim de elimiz kolumuz bağlı kalmaz. ABD biliyorsunuz taraftarsızlık politikasını bozarak Yunanistan’ın lehine adımlar atıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''En büyük düşmanım faizdir. Şu anda faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Şu anda Halkbank genel müdürümüz karşımızda duruyor. Merkez Bankamızla bunları konuştuk, konuşuyoruz. Önümüzdeki PPK toplantılarında bunların daha da indirilmesini telkin ediyoruz'' dedi.
Mili İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin kuzeyindeki Afrin-Azez kara yolu üzerinde operasyon düzenledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başka ülkelerin, toplumların, hayat biçimlerinin güzellemesini yapanların gayesi, birey olarak bize iyilik etmek değil tam tersi en büyük gücümüz olan sosyal yapımızı çökertmektir. Türkiye olarak kendi inancımıza, kendi gücümüze, kendi kabiliyetimize, kendi potansiyelimize inanarak, güvenerek, dayanarak inşallah bu büyük dönüşümü en az sıkıntı ile ve en büyük kazançla atlatacağız” dedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), revize edilen polis maaş protokolü ile ilgili her personele 3 yıl için toplam 27 bin TL ödeneceğini açıkladı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mersin'de teröristlerin polisevine düzenlediği saldırıya ilişkin, "Mehmetçik karşısında Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde duramayan hain teröristlerin, alçakların bu saldırıları Suriye’de organize ettiği bilgisine sahibiz. Yeri ve zamanı geldiğinde bu saldırıları yapanların altyapısına, üstyapısına bunlara mutlaka gereği yapılacaktır" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal konut projesiyle ilgili ailelerin başvurularının iptal olmaması için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kırmızı kategoride aranan ve orman yangını eylemlerinden sorumlu olan PKK/KCK'lı Sabah Oğur'u Suriye'nin Halep kentindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “65 yaş üstü ve yüksek riskli kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın grip aşıları E-Nabız’da tanımlandı” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den 1 yıl süreyle ihraç edilmesi yönünde alınan karara sevindiklerini söylediği HDP Genel Merkezine kargoyla kına gönderdi. Özcan, “Bir tanesini terör örgütü lideri Öcalan’a göndersinler. Bir tanesini de o Kandil'deki Karayılan şerefsizine göndersinler diye bu kınaları hazırladım” dedi.