Asayiş ekipleri 1 yılda 6 bin 539 aranan şahsı yakaladı
Kayseri’de polis ekiplerince 2023 yılında yapılan çalışmalarda 6 bin 539 aranan şahıs yakalandı.
Kayseri’de polis ekiplerince 2023 yılında yapılan çalışmalarda 6 bin 539 aranan şahıs yakalandı.
Kayseri’de yaşayan H.K.B. önce kendisinden bıçak zoru ile para istediği iddiasıyla oğlu O.B.’den şikayetçi olurken daha sonra vazgeçti. Mahkeme heyeti O.B.’ye 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verdi.
Başkan Büyükkılıç, yerli üretim ve yüzde 100 elektrikli, 18 metre uzunluğu ve 144 yolcu taşıma kapasitesiyle yeni otobüslerin yarın Cumhuriyet Meydanı’nda sergileneceğini söyledi.
İlaçlara yapılan yüzde 25’lik zam kararının 10 gün içerisinde kabul edilmesiyle ilgili konuşan Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, “Ayın 15’inde bir zam haberi yapıp ayın 25’inde ilaçlara bunların yansıtılması son derece yanlıştır. Bu 10 günlük süre içerisinde eczacılarımız ilaca ulaşmakta zorluk yaşadı. Çünkü zam isteyen taraf biz değiliz. Zam isteyen taraf firmalar. Bizler ilaçların bulunabilirliğini istiyoruz” dedi.
Melikgazi Belediyesi, nüfus ve konut sayısının en yoğun olduğu yerlerden biri olan İldem'de bahçeli evlerin olduğu Gesi Fatih Mahallesi'nde altyapı çalışmalarını tamamlayıp, yol dolgularına başladı.
Akaryakıt ürünleri benzin, motorin ve LPG’ye yeni yıl sonrasında yaklaşık 3 liralık ÖTV artışı kaynaklı zam uygulanması bekleniyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.’nin (KAYMEK) Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi “Ebeveynlik Meşalesi: Çocuklarınıza Işık Tutun!” eğitim programı düzenliyor.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Belediyesi tarafından 9 Ocak 2024’te açılması planlanan Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Sergisi’ni inceledi. Şanlı tarihimizin bir dönemine ışık tutan orijinal eserleri gören Vali Çiçek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a ve eserleri temin eden tarihçi Ahmet Nedim Kilci’ye teşekkür etti.
Talas Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. yılı kapsamındaki faaliyetleri sürüyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini desteklemenin önemine işaret ederek, 10 milyon 900 bin TL’lik 9 bin 850 hayvan işletmesinin su tüketim bedellerinin yarısını Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladıklarını, bu rakamın da 10 milyon 900 bin TL’ye ulaştığını açıkladı.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, olası bir depreme karşı yürütülen çalışmalar kapsamında meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye’ye model olan Kayseri Belediyeciliğini ileri bir noktaya taşımak için çalıştıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, şehri, depreme karşı ‘ORTAK AKIL’ ile daha dirençli hale getirmeye gayret ettiklerini söyledi.
“Kayseri ilk 11 ayda toplam 3 milyar 316 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi”
Türkiye’de en çok okul yapan belediye olduklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Germir Mahallesi’nde yapımı devam eden anaokul ve ilkokul binasının inşaatını inceledi.
Büyükşehir Belediyesi, kırsalı ihya eden Başkan Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda Süksün Mahallesi’nde 7 milyon 500 bin TL maliyetle 4 bin 500 ton sıcak asfalt serimi yapıyor.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, 2024’ün Türkiye başta olmak üzere tüm dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesi dileğinde bulundu.