Kocasinan Meclisi Toplandı

Kocasinan Belediye Meclis Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesine istinaden Meclis Birinci Başkanvekili Mustafa Öztürk Başkanlığında toplanarak gündemindeki 13 asıl ve 3 ek gündem maddesini görüşerek karara bağladı.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize de sabırlar dileyen Mustafa Öztürk daha sonra gündem maddelerine geçti.
Sivas-Gesi Yolu Kavşağı’ndan Mimarsinan Kavşağı’na kadar olan bölgede raylı sistem ve yeni talepler doğrultusunda, 50 metrelik Sivas Bulvarı’yla, yolun doğusunda bulunan konut dışı kentsel çalışma alanı olarak planlanan yerlerin konut alanı olarak planlanması oybirliğiyle kabul edildi.
Mülkiyeti Kocasinan Belediyesi’ne ait Erkiletteki 2 bin 500 metrekarelik parselin, aile sağlık merkezi yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi üzerine Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmesi de oybirliğiyle kabul edildi. Yine Sümer Mahallesi’nde 2, Yıldızevler Mahellesi’nde de 1 olmak üzere toplam 3 okul yerinin Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi de oybirliğiyle kabul edildi.
Seyrani Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı uygulama esasları görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken Kocasinan Belediyesi sınırları içinde toplanacak geri dönüşüm işlerinin yürütülmesi amacıyla KAYÇEV A.Ş ile protokol yapılması için belediye başkanı veya görevlendireceği kişilere yetki verilmesi de oybirliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısı sonunda Yamula Patlıcanı Tanıtım Günleri Kapsamı’nda tanıtım amacıyla meclis üyelerine patlıcan ikram edildi.

Google+ WhatsApp