Erciyes’te, 112 Acil Sağlık İstasyonu Açıldı

Erciyes’te, 112 Acil Sağlık İstasyonu Açıldı

Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Erciyes'te kayak sezonunun başlamasıyla birlikte 112 Acil Sağlık İstasyonu da yeniden hizmete açıldı. Kayak merkezinde meydana gelen kaza ve yaralanmalarda ilk yardım ve acil sağlık hizmeti veren istasyon kış sezonu boyunca açık kalacak.

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi Acil Sağlık İstasyonu açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli; acil sağlık hizmetinin önemine değindi. Kayseri’de toplam 56 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve 89 ambulans olduğunu belirten Benli, “Yeri geldiği zamanlarda hava ambulansımız da gereken yerlere uçuşlar gerçekleştiriyor. İlimizde kentsel bölgelerde vakaya ulaşım süremiz ortalama 5.5 dakika bunu 5 dakikanın altına düşürmek için uğraşıyoruz. Kırsal bölgelerde ise bu süre 17 dakika civarlarında bu süreyi de 15 dakika altına çekmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile hem bize burada yer tahsis ettiği için hem de işbirlikleri ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç ve Erciyes A.Ş. Başkanımız Murat Cahit Cıngı'ya da teşekkür ediyorum" dedi.
 
Erciyes’in uluslararası bir turizm merkezine dönüştüğünü dile getiren Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı da, burada yaşayan insanların kayak yapma ve otelde konaklamalarının dışında insani ihtiyaçlarını da karşılamak zorunda olduklarını söyledi. Cıngı, “Burası Büyükşehir Belediyemizin bir yatırımı olmasına rağmen devletimizin tüm kurumları Erciyes’imiz için canla başla çalışıyorlar. Bunların başında da İl Sağlık Müdürlüğümüzü saymak gerekir. Bizim riskli bir spor yaptığımız gerçeğinden hareket edecek olursak, burada oluşan yaralanmalarda ve acil müdahale isteyen durumlarda sağlık çalışanlarımız gerçekten can siperhane vazife yapıyorlar. Sadece yaralılara değil Erciyes'te rahatsızlanan tüm vatandaşlarımıza da yardımcı olarak dertlerine derman oluyorlar. Pandemi sürecinde bu kadar yoğun mesai içerisinde iken Erciyes Turizm Merkezindeki yerli ve yabancı misafirlerimizin kaygısına kalmaları bizleri mutlu ediyor. Buradan sayın müdürümüz Benli nezdinde tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp