Germiyan Festivali´nde Muhteşem Final

Çeşme Belediyesi´nin düzenlediği Germiyan Festivali´nin son günü, Ekmek Yarışması, Türk Halk Müziği konseri ve zeybek gösterisiyle sona erdi. Çeşme Belediyesi´nin `Bereketli Toprakların Büyüsü´ slo

Çeşme Belediyesi´nin düzenlediği Germiyan Festivali´nin son günü, Ekmek Yarışması, Türk Halk Müziği konseri ve zeybek gösterisiyle sona erdi.
Çeşme Belediyesi´nin `Bereketli Toprakların Büyüsü´ sloganıyla düzenlediği Germiyan Festivali´nin son günü Germiyan İlkokulu´nda gerçekleşen Ekmek Yarışması Türk Halk Müziği konseri ve zeybek gösterisi ile tamamlandı. Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği´nin organizasyonunda düzenlenen festivale İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve eşi Semra Dalgıç, Çeşme Belediyesi Meclis üyeleri ve kent sakinlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, yerli ve yabancı turistlerin de dahil olduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.
YAĞMUR, TOPRAĞIN BÜYÜSÜNÜ ARTIRDI
Şenlik programı öncesi ve sırasında belirli aralıklarla kendini gösteren yağmur, "Bereketli Toprakların Büyüsü" ile yapılan festivalde, toprağın kokusu ve büyüsünü daha belirgin bir hale getirirken Çeşme Güzel Sanatlar Derneği Türk Halk Müziği Korosu´nun seslendirdiği Anadolu türküleri, güne ayrı bir anlam kattı. Zeybek gösterisinin de keyifli anlar yaşattığı şenlikte, 18 Germiyan sakini, anne ve anneannelerinden kalma maya, yöntem ve tariflerle pişirdikleri köy ekmeklerini; badem, çiğdem, keten tohumu ile süsleyerek kıyasıya yarıştı.
BİRİNCİYE TAM ALTIN
Eren Akçiçek, Ebru Atlan Tecirlioğlu, Vedat Başaran, Duygu Dayıoğlu ve Mehmet Mutlu´nun jüri üyeliği yaptığı yarışmada, Cevizli Ekmek ile yarışan Melek Mutlu birinci olarak tam altın, Nohut Ekmeği ile ikinci olan Yıldız Limon yarım altın, Ekşi Maya Ekmeği ile üçüncü olan Nalan Ülker ise çeyrek altının sahibi oldu. Yarışmada mücadele eden tüm katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket verildi. Başta Germiyan halkı olmak üzere festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Şenliğimizle Germiyan´ın kültürel zenginlikleri olduğu bir kez daha görüldü" diye konuştu.
DOKUZ MERKEZ, DOKUZ FESTİVAL
Seçimlerden önce `Çeşme´nin 9 merkezi için, 9 marka, 9 festival´ parolasıyla yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Dalgıç, şöyle devam etti: "Burada, tamamen Germiyan´ın kendi öz değerlerini kullanarak başarılı bir festival düzenledik. Çeşme merkezleri için oluşturulacak dokuz festivalin başlangıcını da vatandaş ve ziyaretçilerimizle birlikte yaptık. Kes kopyala mantığıyla değil, öz değerlerimizle, gelenek ve göreneklerimizle amatör bir ruh ve heyecanla oluşturduğumuz bu festivaller önümüzdeki yıllarda daha da gelişecektir."
(CA)

27.10.2014 12:08:10 TSI

Google+ WhatsApp