120 Kişiye Avcı Eğitim Sertifikası Verildi

Çanakkale´nin Biga ilçesinde halk eğitim merkezi, 111. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Yeşil Ada Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü olarak düzenlenen avcı eğitimleri 16 Ekim-23 Ekim tarihleri

Çanakkale´nin Biga ilçesinde halk eğitim merkezi, 111. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Yeşil Ada Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü olarak düzenlenen avcı eğitimleri 16 Ekim-23 Ekim tarihleri arasında yapıldı.
Eğitim Biga Halk Eğitim tarafından görevlendirilen Mustafa Eser, Murat Kaya, Mehmet Aydın, Muhammet Akkaya, Fevzi Demiroy, Ünsal Önder, Ali Hikmet Cevher tarafından verildi. Yeşil Ada Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Recep Hızlı yaptığı açıklamada, "Yeşil ada kulübü olarak halk Eğitim müdürümüze, 111. Bölge orman ve su işleri müdürlüğüne, kursa katılan öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. Eğitime katılan arkadaşlarımız, av hayvanlarını tanımak zamanında avlanılması yasaklara riayet edilmesi, avcı köpeklerinin yetiştirme, eğitilmesi gibi konuları işleyerek ve kullanacakları yivsiz av silahlarının da eğitimi verilerek silah taşıma, kullanma, ava nasıl fişek atacakları, nasıl fişek kullanacakları derslerini almaktadırlar. 4.avcılık eğitim kursunun yazılı Sınavını yaparak 2014 yılında yaklaşık 120 kişiye avcı eğitim sertifikası vermiş oluyoruz. Avcı eğitim kurslarımız dönem dönem yapılmakta olup önümüzdeki aylar ve 2015 yılında devam edilecektir" dedi.
(GD)

27.10.2014 12:09:46 TSI

Google+ WhatsApp