Kobani´deki Çatışmada Ölen Ypg´li Taşkın Cizre´de Defnedildi

Kobani´de IŞİD ile girdikleri çatışmada öldürülen Ferman Agır kod adlı YPG´li Ferhat Taşkın´ın cenazesi Şırnak´ın Cizre ilçesinde olaysız bir şekilde defnedildi. Suriye´nin Kobani kentinde YPG ile IŞ

Kobani´de IŞİD ile girdikleri çatışmada öldürülen Ferman Agır kod adlı YPG´li Ferhat Taşkın´ın cenazesi Şırnak´ın Cizre ilçesinde olaysız bir şekilde defnedildi.
Suriye´nin Kobani kentinde YPG ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden YPG´li Ferman Agır kod adlı Ferhat Taşkın, Cuma Goyi kod adlı Azad Bilen ve Haki Hemgin kod adlı Lokman Ataman´ın cenazeleri cenaze araçları ile Cizre´ye getirildi. Cenazeleri taşıyan araç konvoyunu karşılayan kalabalık grup, cenazelerle birlikte ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup, ilçe merkezindeki Dörtyol Kavşağı´na geldiğinde ise üç YPG´linin cenazesi araçlardan çıkarıldı ve tabutlar yolda hazırlanan masaların üzerine konulduktan sonra cenaze namazları kılındı. Cenaze namazından sonra Haki Hemgin kod adlı Lokman Ataman´ın cenazesi Beytüşşebap´a, Cuma Goyi kod adlı Azad Bilen´in cenazesi de Silopi´ye gönderildi. Cizre doğumlu olan Ferman Agır kod adlı YPG´li Ferhat Taşkın´ın tabutunu omuzlarına alan vatandaşlar, Nusaybin Caddesi üzerinden ilçe mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. Cizre´deki cenaze törenine HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP ve DBP Cizre ilçe eşbaşkanları, MEYA-DER yöneticileri, barış anneleri, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin yanı sıra kalabalık bir grup katıldı.
Sloganlar eşliğinde ilçe mezarlığına getirilen YPG´li Ferhat Taşkın´ın cenazesi Kürtçe ağıtları ve dualar eşliğinde defnedildi.
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, törende Kürtçe kısa bir açıklama yaptı. Yapılan konuşmaların ve cenazenin defnedilmesinden sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
(AY-YRT-AŞ-Y)

23.10.2014 15:02:11 TSI

Google+ WhatsApp