Putin: 'Rus uçağının düşürülmesi düşmanca'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin düşmanca bir eylem olduğunu söyledi.

Putin: Rus uçağının düşürülmesi düşmanca

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da düzenlediği yıllık basın toplantısında hem Rus hem de yabancı basının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının Rusya-Türkiye ilişkilerine yönelik sorularını yanıt veren Putin, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin düşmanca bir eylem olduğunu söyledi. Türkiye’nin NATO’nun arkasına saklandığını iddia eden Putin, “Bir kaza olmuş olabilirdi, onlar da özür dileyebilirdi” dedi.

Türk yetkililerin Rusya ile işbirliğini reddettiği öne süren Vladimir Putin, “İşbirliği önerisinde bulunduk, kanallar mevcuttu. Kimse bizi Türkmenler konusunda uyarmadı, kimse hiçbir şey söylemedi” ifadelerini kullandı. Rus lider, Türk makamlarının ABD ile görüşmüş olabileceğini, tartışılan bir anlaşmanın olabileceği bildirerek, “Ancak kendilerini ciddi bir durum içine soktular” dedi. “Türkiye‘nin bir hedefi varsa, başarılı olamayacaklar” diyen Putin, mevcut Türk liderlerle iletişimin sürdürülmesinin de zor olduğunu ve Türk yetkililerle ilişkilerin iyileştirilmesine dair herhangi bir başarı şansı görmediğini sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp